Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Senatorul USR PLUS Raoul Trifan: “Cât vrei să o închidem acum?” - o întrebare pe care niciun prim-ministru al României nu ar fi trebuit să o pună! Niciodată!

Senatorul USR PLUS de Timiș, Raoul Trifan, este șocat de relatările din presă referitoare la încercarea Primului Ministru Florin Cîțu de a-l ”cumpăra” pe fostul lider PNL Alba, actualul europarlamentar, Mircea Hava și să-l convingă să-l susțină în alegerile interne din partid.
 
 Într-o declarație politică, Raoul Trifan susține că întrebarea: “Cât vrei să o închidem acum?” nu ar fi trebuit să fie pusă NICIODATĂ de către un om politic român, cu atât mai puțin de către primul ministru al României.  Raoul Trifan este consternat să constate familiaritatea “noii speranțe a PNL” cu comportamentul vechilor politicieni, dispuși să dea orice la schimb pentru putere. 
 
Raoul Trifan: ”Vedem clar că premierul Florin Cîțu crede că politica nu este despre oameni, ci despre bani și putere.  Să ne mirăm atunci că același program de așa-zisă dezvoltare locală conceput de Udrea și perfecționat de Dragnea a fost copiat “din scoarță în scoarță” de premier și folosit ca un instrument de fidelizare a primarilor partidului? Să ne mirăm că același premier a abuzat de funcția pe care o ocupă datorită partenerilor de coaliție pentru a-i ataca și umili pe aceștia în mod repetat?”
 
În încheierea declarației politice, senatorul USR PLUS de Timiș, Raoul Trifan, arată că mai presus de interesul partinic stă cel al românilor, motivul pentru care oamenii onești fac politică și pentru care se află ei în Parlament.
 
 
Iată, în continuare, textul integral al declarației politice:
 
“Cât vrei să o închidem acum?”
Întrebarea aceasta a fost adresată de premierul în funcție unui lider local al PNL. Mi-a rămas întipărită în memorie pentru că mi se pare foarte important să stăm un pic și să analizăm implicațiile mai profunde ale acestei întrebări.  În ea întrezărim disponibilitatea premierului Cîțu de a tranzacționa bani, personali sau publici, pentru a determina rezultatele cursei interne la președinția partidului liberal.  
 
Observăm foarte clar familiaritatea “noii speranțe a PNL” cu comportamentul vechilor politicieni. Cei care sunt dispuși să dea orice la schimb pentru putere.  Și mai vedem și faptul că premierul Cîțu crede implicit că politica nu este despre oameni, ci despre bani și putere. 
 
Să ne mirăm atunci că același program de așa-zisă dezvoltare locală conceput de Udrea și perfecționat de Dragnea a fost copiat “din scoarță în scoarță” de premier și folosit ca un instrument de fidelizare a primarilor partidului? Să ne mirăm că același premier a abuzat de funcția pe care o ocupă datorită partenerilor de coaliție pentru a-i ataca și umili pe aceștia în mod repetat?
 
Să ne mirăm că noua majoritate PSD-PNL încalcă Constituția, legile țării și regulamentul parlamentar pentru a-l ține pe Florin Cîțu în perfuzii la Palatul Victoria? Toate acestea în timp ce inflația este la un nivel dublu față de cel preconizat, iar prețurile cresc în ritm amețitor.
 
Aș vrea să ne gândim puțin la cum ar fi fost dacă aceleași lucruri s-ar fi întâmplat în perioda guvernărilor PSD Dragnea. Sunt curios dacă cineva din acest Parlament crede că nu am fi avut ample mișcări de stradă împotriva acestor indubitabile dovezi de aroganță și misecuvinism politic. Această ignorare totală a nevoilor românilor în favoarea interesului politic de moment.
 
Dragi colegi liberali, PNL se îndreaptă cu viteză spre un zid în timp ce echipa așa-zis câștigătoare apasă și mai tare pe accelerație. Știm că vă dați seama de asta. 
 
Mai presus de interesul partinic stă cel al românilor, motivul pentru care facem politică și pentru care ne aflăm în Parlament. Chiar credeți că aceștia vă vor ierta pentru această sfidare? Chiar credeți că vă vor ierta pentru un nou USL?
Răspunsurile le aveți deja. Le știți instinctiv. Mai rămâne doar să recunoașteți că aveți o mare problemă și să acționați în consecință.”



Go to top