Senatorul USR de Iași, Marius Bodea, le cere românilor să nu le mai dea votul primarilor care au dovedit că nu se îngrijesc de banul public și că pun pe primul loc interesele proprii și ale găștilor din jurul lor în loc să pună interesele comunităților.
Într-o declarație politică, senatorul USR Marius Bodea, care este și candidatul USR la Primăria Iașului, se întreabă, retoric: ”Dacă un vecin de bloc despre care știi că este anchetat pentru furturi auto ți-ar cere mașina pentru o plimbare, ia-i da-o? Dacă o cunoștință mai veche, cu care nu ai mai ținut legătura pentru că te-a păcălit cu un împrumut, te-ar ruga să-l mai ajuți cu 1.000 de euro, ai accepta? Atunci, de ce te gândești să îl votezi pe Mihai Chirica în 2024?”
Marius Bodea: ”Dacă tu, de bună credință fiind, l-ai vota anul viitor pe Mihai Chirica, acest dublu trimis în judecată, iar mandatul său de primar va fi oprit la jumătate de judecători, printr-o condamnare, te-ai simți înșelat? Tu îți dorești ca Mihai Chirica să realizeze proiectele de amploare pe care și le-a asumat în fața ta, să rezolve haosul urbanistic și traficul din oraș, cum a promis, să modernizeze și cartierele, nu doar centru, cum ar trebui să facă un edil responsabil.”
Senatorul USR de Iași, Marius Bodea, își încheie raționamentul concluzionând că un vot risipit înseamnă mai mult decât o ștampilă pusă într-o duminică, pe o hârtie, înseamnă ani risipiți din viață, înseamnă proiecte blocate sau chiar pierdute, înseamnă bani cheltuiți cu noi alegeri, alte campanii, alte voturi, altă distracție costisitoare.
In continuare, textul integral al declarației politice:
”Un vot risipit înseamnă ani și bani risipiți. Cazul (penal) Mihai Chirica
Dacă un vecin de bloc despre care știi că este anchetat pentru furturi auto ți-ar cere mașina pentru o plimbare, ia-i da-o? Dacă o cunoștință mai veche, cu care nu ai mai ținut legătura pentru că te-a păcălit cu un împrumut, te-ar ruga să-l mai ajuți cu 1.000 de euro, ai accepta?
Atunci, de ce te gândești să îl votezi pe Mihai Chirica în 2024?
Un vot risipit ar trebui să reprezinte pentru tine o pagubă chiar mai mare decât un autoturism sau o sumă de bani. Dacă nu ai încredere să îți dai bunurile unora despre care știi că nu ți le vor aduce înapoi, viitorul tău de ce l-ai ceda mai ușor?
Mihai Chirica este trimis în judecată în două dosare penale și anchetat pentru alte capete de acuzare în alte cazuri aflate pe mesele procurorilor. Recent, a primit o veste proastă cu privire la șansele lui de a rămâne necondamnat: Tribunalul Iași a aprobat acordul de recunoaștere a vinovăției făcut cu inspectorul din cadrul Primăriei acuzat că ar fi sprijinit activitatea primarului și a celorlalți inculpați din dosar.
Decizia va grăbi unul dintre procesele în care Mihai Chirica este judecat pentru complicitate la fals intelectual şi complicitate la abuz în serviciu. La cum merge justiția în România, probabil că judecata nu se va încheia în 2024. Dar sunt șanse mari să se termine undeva prin 2026.
Dacă tu, de bună credință fiind, l-ai vota anul viitor pe acest dublu trimis în judecată, iar mandatul său de primar va fi oprit la jumătate de judecători, printr-o condamnare, te-ai simți înșelat?
Tu îți dorești ca Mihai Chirica să realizeze proiectele de amploare pe care și le-a asumat în fața ta, să rezolve haosul urbanistic și traficul din oraș, cum a promis, să modernizeze și cartierele, nu doar centru, cum ar trebui să facă un edil responsabil.
Și el ce ar face în schimb? Ar merge la închisoare, după ce ți-a cerut votul mințindu-te că nu este vinovat în nici unul din multele dosare în care e judecat sau anchetat.
Nu te-ai simți înșelat, ca atunci când vecinul fuge cu mașina ta dragă sau când cunoștința uită să îți mai dea înapoi banii?
Un vot risipit înseamnă mai mult decât o ștampilă pusă într-o duminică, pe o hârtie. Înseamnă ani risipiți din viața noastră, înseamnă proiecte blocate sau chiar pierdute, înseamnă bani cheltuiți cu noi alegeri, alte campanii, alte voturi, altă distracție costisitoare.
Și atunci, crezi că merită să susții un dublu trimis în judecată, cu un orizont în dungi?”