Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Silvia Dinică: ”Pe măsură ce criza sanitară este depășită, atenția noastră ar trebui să fie îndreptată spre reconstrucție prin investiții benefice societății”

Senatoarea USR PLUS, Silvia Dinică, a prezentat în cadrul întâlnirii politice a ”Renew Europe” stadiul curent al Planului Național de Redresare și Reziliență și a discutat, alături de membrii Parlamentelor naționale și cei ai Parlamentului European, modurile de acțiune pentru a depăși criza Covid-19 din Europa.

De asemenea, la întrunire au mai participat și senatorii USR PLUS: Claudiu Muresan - Președintele Comisiei de Buget, Finanțe, Aurel Oprinoiu – Președintele Comisiei de Mediu și Stefan Pălărie – Președintele Comisiei de Muncă
 
Silvia Dinică: ”În calitate de președinte al Comisiei Economice a Senatului României, salut aprobarea rapidă de către Parlamentul European, a Planului de redresare și reziliență conceput pentru a ajuta țările Uniunii Europene să abordeze efectele pandemiei COVID-19. Dorim să ne exprimăm profunda apreciere pentru eforturile depuse de către deputații din Parlamentul European, care au fost implicați direct în acest proces.
România recunoaște importanța planului de redresare și reziliență, atât în combaterea acestei crize, cât și în construirea puterii care să ne ajute să depășim provocările viitoare. Acesta arată importanța solidarității și a eforturilor comune în perioadele dificile.
Ministrul român al investițiilor și proiectelor europene a prezentat Comisiei pentru afaceri europene a Senatului o actualizare cu privire la stadiul elaborării Planului Național de Redresare și Reziliență.
Pe măsură ce criza sanitară este depășită, atenția noastră ar trebui să fie îndreptată spre reconstrucție prin investiții benefice societății. Așteptăm cu nerăbdare să lucrăm împreună pentru a construi un viitor mai puternic și mai rezistent pentru Europa noastră.”a declarat Silvia Dinică

Mecanismul de Redresare și Reziliență (RRF), instrumentul propus de Comisia Europeană, ca parte a Pachetului de relansare economică NextGenerationEU, reprezintă o oportunitate pentru statele membre UE de a implementa reforme structurale, identificate în cadrul Semestrului European,  esențiale pentru o redresare durabilă și realizarea tranziției către un model economic ecologic și digital.
Prin Mecanismul de Redresare și Reziliență, România are un buget alocat estimat de 30,4 mld. de euro, din care aproximativ 13,7 mld. de euro sub formă de granturi și aproximativ 16,6 mld. de euro sub formă de împrumuturi. Termenul până la care statele membre ar trebui să transmită Planurile Naționale de Redresare și Reziliență (PNRR) către Comisia Europeană este 30 aprilie 2021.
 



Go to top