Senatorul USR Claudiu Mureșan susține că ideea supraimpozităii companiilor mari, așa numita ”taxă de solidaritate” este încă o ipocrizie a actualului guvern PSD-PNL-UDMR care, în loc să încerce eficientizarea funcționării statului și a companiilor de stat, încearcă să mai impună o taxă companiilor care produc și care-și plătesc, conștiincios, taxele.
Într-o declarație politică, senatorul USR de Sibiu, arată că ipocrizia socialiștilor de caviar este cu atât mai mare cu cât sute de miliarde de lei sunt cheltuite de stat pe pensii speciale și pe sinecuri de partid.
Claudiu Mureșan : ”Socialiștii cer firmelor mari 1%, dar se uită în altă parte atunci când li se arată datele care ar trebui să-i oblige să restructureze aparatul de stat. Pensiile speciale ne costa în jur de 12 miliarde de lei pe an. Părinții nostri, “normalii” contribuire cu 25% CAS la salariul mediu brut, deci aprox. 1.400 lei lunar timp de 35 ani, ca să încaseze o pensie medie lunară de 1.450 lei timp de 10 ani. O fi corect? Despre ce solidaritate vorbim, solidaritate cu Mitică Dragomir, care are două pensii speciale și ar fi avut trei, dacă pe una nu o elimina USR?”
În declarația sa politică, senatrul USR de Sibiu, Claudiu Mureșan, care este și președintele Comisiei Buget- Finanțe din Senat, arată că există extrem de multe soluții pentru a crește numărul banilor aduși buget : creșterea colectării taxelor și impozitelor, eliminarea evaziunii fiscale, reformarea aparatului de stat și eficientizare lui, eliminarea pensiilor speciale și a sinecurilor, eliminarea firemlor care căpușează bugetul de stat și pe cele locale, combaterea efectivă a corupției.
Cu cine vor socialiștii să fim solidari se întreabă în finalul declarației sale politice senatorul Claudiu Mureșan, cu Mitică Dragomir, fostul președinte al clubului de fotbal al milițenilor comuniști, care primește două pensii speciale?
Iată, în continuare, textul integral al declarației politice :
Cum e, de fapt, cu taxa de „solidaritate” a PSD.
După ce a vrut să impoziteze succesul celor care s-au străduit să se pregătească profesional, ani de zile, PSD vrea și o taxă de “solidaritate”.
Guvernul condus acum de socialisti vrea banii celor care produc bunuri și prestează servicii, fără susținere, fără ajutor, fără amnistii fiscale sau datorii sterse.
PSD vrea să scoată din buzunarele companiilor cu venituri mai mari de 100 milioane de euro, 1% din cifra de afaceri a acestora. O taxă, de fapt, pe incompetența guvernului.
Un Guvern care cere din nou bani, deși nu e în stare să îi colecteze nici pe cei pe care deja îi taxează.
Dragi colegi, Suntem campionii Europei la TVA necolectat, cu 35%. Doar Grecia ne este vecina in top, cu 25%. Dar, atentie, Media UE este de 8%.
Haideti să îi mai tãiem 2 pensii speciale lui Mitică Dragomir. Noi, USR, am reușit să tăiem una, cea de parlamentar, dar i-au mai ramas doua.
Pensiile speciale ne costă în jur de DOUASPREZECE miliarde de lei pe an. Părinții noștri, aceia “normali”, și nu speciali, contribuie cu 25% CAS la salariul mediu brut, deci cu aprox. 1.400 lei lunar timp de 35 ani. Stiti ce primesc in schimb? O pensie medie lunară de 1.450 lei timp.......de 10 ani.
Vi se pare corect? Cu ce pensionari sunteți solidari, domnilor de la PSD, cu aceștia sau cu Mitică Dragomir, beneficiar, până mai ieri, a trei pensii speciale? Toate date din pixul rosu de catre PSD.
Duduie afacerile nefiscalizate și cresc văzând cu ochii averile ilicite.
PSD este campion la membri de partid care nu își pot justifica palatele în care locuiesc sau ceasurile pe care le poartă ostentativ pe mână.
Pentru fiecare 1%, avuție ilicită, s-ar stânge aproximativ 20 de miliarde de lei, bani care se pot confisca.
Guvernul, condus de PSD, ar putea să adune banii de care are nevoie eradicând evaziunea, recuperând banii din activități ilicite.
Eliminați pensiile speciale și nu mai angajați toți incompetenții, toate neamurile în funcții cheie din stat, asa cum ati facut si ieri la ANRE.
Firmele acelea carora le cereti sa va finanteze incompetența, plătesc 40% din tot ce încasează ANAF.
Dar pentru Dvs....nici asta nu e suficient. Atunci omorâți-le și pe astea, goniți-le din România. Rămâneți voi și căpușele voastre plantate prin instituțiile de stat.
Pentru mine, lucrurile sunt clare: companiile sunt singurele care pot decide cu cine și cum se solidarizează.
Solidaritatea nu se impune.
În niciun caz solidaritatea cu Mitică Dragomir, combinatorul fotbalului post-decembrist.