Senatorul USR PLUS de Iași, Marius Bodea consideră că sprijinirea activă a antreprenorilor români constituie o garanție a dezvoltării țării. Într-o declarație politică, Mariu Bodea analizează cazul unicornului românesc UiPath, prima companie românească listată la bursa din New York și atrage atenția că pericolul major care poate distruge spiritul antreprenorial este corupția.
Marius Bodea: ”România nu poate evolua decât prin antreprenoriat, prin creativitate și prin spargerea barierelor de acei români care au înțeles că doar prin acțiune reușești. Dar pentru a fi cât mai mulți, statul are obligația să asigure cadrul corect astfel încât să se dezvolte și să prospere inițiativa privată. O societate în care corupția nu e pedepsită nu vor fi încurajate investițiile, o administrație excesiv de birocratică va bloca capitalul, iar un stat care încă are nevoie de dosare cu șină va alunga pe cei care ar fi putut crea alte și alte UiPath.”
Senatorul USR PLUS de Iași, Marius Bodea arată că, după listare, valoarea de piață a companiei românești UiPath se ridica la 40 de miliarde de dolari, o sumă echivalentă cu întreg bugetul Programului Național de Redresare și Reziliență. ”Cum ar arăta România dacă am avea 50 de PNRR-uri private?” se întreabă, retoric, la finalul declarației sale politice, Marius Bodea.
Iată, în continuare, textul integral al declarației politice:
”România nu poate evolua decât prin creativitatea antreprenoriatului!
Ne-am bucurat cu toții când Daniel Dines a bătut gongul care a anunțat o incredibilă premieră pentru România: prima companie născută în România din istorie listată la cea mai importantă bursă din lume, cea din New York.
S-au bucurat, ipocrit, chiar și politicieni dintr-un partid roșu care a blocat economia și inițiativa privată ani de zile și care astăzi sunt, din fericire, în opoziție.
Da, UiPath este un remarcabil succes, un model pentru orice român cu inițiativă, dar nu trebuie să scăpăm din vedere că această companie este asemeni olimpicilor români: ne lăudăm cu ei, dar deocamdată sunt excepțiile unor sisteme șubrede.
Din păcate, fie că vorbim despre economie sau educație, avem câțiva câștigători, în timp ce grosul plutonului se chinuie să supraviețuiască și să obțină note de trecere.
România nu poate evolua decât prin antreprenoriat, prin creativitate și prin spargerea barierelor de acei români care au înțeles că doar prin acțiune reușești.
Dar pentru a fi cât mai mulți, statul are obligația să asigure cadrul corect astfel încât să se dezvolte și să prospere inițiativa privată.
O societate în care corupția nu e pedepsită nu vor fi încurajate investițiile, o administrație excesiv de birocratică va bloca capitalul, iar un stat care încă are nevoie de dosare cu șină va alunga pe cei care ar fi putut crea alte și alte UiPath.
E remarcabil acest succes, din păcate, pentru moment singular. Dar cum facem ca acesta să fie replicat de zeci de ori?
Valoarea companiei create de Daniel Dines e acum cât a Planului Național de Reziliență și Redresare. Cum ar arăta România dacă am avea 50 de PNRR-uri private?”