Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Senatorul USR PLUS Claudiu Mureșan: ”Cu toții putem contribui la mai multă toleranță și umanitate în România”

Senatorul USR PLUS de Sibiu, Claudiu Mureșan, lansează, într-o declarație politică, un apel fierbinte pentru toleranță și umanitate.  El salută dovada de umanitate pe care România a manifestat-o față de românii de peste Prut, prin donarea unui număr de 300.000 de doze de vaccin pentru Republica Moldova.
Claudiu Mureșan: ”Dacă ne dorim ca în societatea în care trăim să colaboram mai mult şi să scadă adversitatea şi intensitatea confruntărilor dintre părţile care au ceva de împărţit, dacă visăm să trăim într-un oraș în care şoferii nu se şicanează în trafic şi dacă ne dorim să găsim soluții de îmbunătăţire valabile pe termen lung în locul certurilor sterile dintre opoziţie şi putere, nu trebuie să aşteptăm că lucrurile să se schimbe în mai bine, ci trebuie să acţionăm fiecare, independent, la nivel personal și profesional, pentru a deveni mai toleranţi și mai umani.”
Prin toleranță, susține senatorul USR PLUS de Sibiu, Claudiu Mureșan, acceptăm fără a judeca sau a critica, diversitatea iar toleranţa ar trebui să fie acea atitudine pozitivă de recunoaştere şi apărare a drepturilor umane universale ale oricui, deoarece în nicio împrejurare nu poate fi justificată încălcarea unui drept.
 
”Toleranţa ne permite astfel să trăim în armonie cu ceilalţi.  Chiar nu mai putem duce în spate ura și dezinteresul față de binele comun. Suntem oameni și cu toții putem contribui la mai multă toleranță și umanitate în România”, își încheie Claudiu Mureșan declarația politică.
Iată, în continuare, textul integral al declarației politice:
 
 
Toleranță și umanitate
Mă uit în jur în fiecare zi și mă întreb cum putem noi să fim și mai toleranți și mai umani. V-ați gândit că schimbarea societății începe cu umanitatea mea, a ta, a colegului de birou, a colegului de bancă și a fiecărui om din această țară?
Sau că toleranța e esența conviețuirii împreună și contribuie la respectarea drepturilor și libertăților celorlalți? Mă bucur pentru dovada de umanitate pe care România a manifestat-o față de românii de peste Prut. Moldova e o parte din noi și le mulțumesc celor care au făcut posibil ca un numar de 300.000 de doze de vaccin să ajungă în Republica Moldova.
Vă invit acum să reflectăm asupra  situaţiei sociale şi politice din România. În jur vedem tot mai multă încrâncenare și dispreț, cei în vârstă se ceartă cu cei tinerii și invers, şoferii cu pietonii, contribuabilii cu statul, si asa mai departe. Avem tot mai puțin respect față de cei din jur și față de munca fiecăruia, fie că e din domeniul public sau cel privat.
Zilnic avem parte de un zgomot obositor și uneori nejustificat. Ne dorim zilnic ca cineva să rezolve problemele într-un mod absolut și tot zilnic uităm să fim toleranți cu ceilalți. Evident, că nu putem tolera comportamente periculoase, proteste care pun în pericol viața oamenilor pe timp de pandemie și mofturi inventate doar pentru a dovedi că șmecheria e prezentă.
Unii zădărnicesc toate eforturile de combatere a pandemiei. Alții vandalizează indicatoare cu denumirile localităților în alta limba decat limba romana și discriminează imigranți din cauza mentalității exagerate că “aici e loc doar pentru noi”.
Recunoaştem cu toții manifestările intoleranţei de la cele cu efectele cele mai inofensive, până la cele care determină abuzuri şi încălcări majore drepturilor fundamentale.         
Toleranţa la nivel de stat, de comunitate sau de grup se schimbă treaptă cu treaptă începând de la fiecare dintre noi.
Dacă ne dorim ca în societatea în care trăim să colaboram mai mult şi să scadă adversitatea şi intensitatea confruntărilor dintre părţile care au ceva de împărţit, dacă visăm să trăim într-un oraș în care şoferii nu se şicanează în trafic şi dacă ne dorim să găsim soluții de îmbunătăţire valabile pe termen lung în locul certurilor sterile dintre opoziţie şi putere, nu trebuie să aşteptăm că lucrurile să se schimbe în mai bine, ci trebuie să acţionăm fiecare, independent, la nivel personal și profesional, pentru a deveni mai toleranţi și mai umani.
Reprezint Sibiul în Parlamentul României și sunt mândru să spun că zona din care vin este un reper de conviețuire și bună înțelegere cu aproapele, indiferent de etnie sau statut social.               
 
Prin toleranță acceptăm fără a judeca sau a critica, diversitatea. Toleranţa trebuie să fie acea atitudine pozitivă de recunoaştere şi apărare a drepturilor umane universale ale oricui, deoarece în nicio împrejurare nu poate fi justificată încălcarea unui drept.
Toleranţa ne permite astfel să trăim în armonie cu ceilalţi.  Chiar nu mai putem duce în spate ura și dezinteresul față de binele comun. Suntem oameni și cu toții putem contribui la mai multă toleranță și umanitate în România. Așa că, vă invit să fim toleranți. Chiar de azi.”
 



Go to top