Comunicate de presă

Întrevederea senatorului Titus Corlățean, președintele Comisiei pentru politică externă, cu Mohamed Ali Sabry, ministrul afacerilor externe din R.D.S. Sri Lanka

Preşedintele Comisiei pentru politică externă din Senatul României, senatorul Titus Corlățean, a avut marți, 16 iulie 2024, o întrevedere cu Mohamed Ali Sabry, ministrul afacerilor externe din R.D.S. Sri Lanka, aflat în vizită oficială la București.
Cei doi oficiali au abordat temele de actualitate internațională, oportunitățile economice, comerciale și sociale existente în cadrul cooperării bilaterale și au reiterat importanța sprijinului diplomației parlamentare pentru proiectele derulate de cele două state.
În acest context, a fost evidențiată necesitatea dezvoltării continue a relațiilor comerciale, prin care se poate facilita accesul produselor srilankeze și pe piața europeană, dar și a celor românești pe piața din Sri Lanka. De asemenea, a fost menționată numirea recentă a primului ambasador-desemnat al R.D.S. Sri Lanka  Mariez Enid Madurika Joseph Weniger, care și-a prezentat scrisorile de acreditare la 10 iulie 2024, context în care ministrul de externe din Sri Lanka inaugurează astăzi ambasada țării sale la București.
La rândul său, ministrul afacerilor externe Mohamed Ali Sabry a menționat importanța menținerii unor relații stabile în contextul geopolitic actual și a felicitat România pentru efortul de a contribui la menținerea păcii la nivel regional și global.
La întrevedere au luat parte de asemenea E.S. Mariez Enid Madurika Joseph Weninger, ambasadorul R.D.S. Sri Lanka în România și E.S. Steluța Arhire, ambasadorul României în Sri Lanka.


Go to top