Comunicate de presă

Primirea de către doamna Gabriela Crețu, președintele Comisiei pentru afaceri europene, a E.S. domnul Sergey Minasyan, ambasadorul Republicii Armenia în România

Miercuri, 21 octombrie a.c., doamna Gabriela Crețu, președintele Comisiei pentru afaceri europene l-a primit pe E.S. domnul Sergey Minasyan, ambasadorul Republicii Armenia în România.
În cadrul discuțiilor au fost abordate teme ce privesc stadiul și perspectivele dialogului interparlamentar, evoluțiile regionale, precum și stadiul conflictului dintre forțele azere și armene din Nagorno-Karabah.
Doamna senator Gabriela Crețu, președintele Comisiei pentru afaceri europene a exprimat îngrijorare față de escaladarea conflictului din Nagorno-Karabah și a afirmat că ,,susținem pozitia UE, de acordarea a ajutorul umanitar și de protecția civilă și regretăm  pierderile de vieți de civili, azere și armene”.
În continuarea discuțiilor, doamna senator a afirmat că ,,sperăm în succesul Grupului de la Minsk de a media conflictul și de a găsi cât mai repede o soluție pașnică”.
Din delegația armeană au făcut parte domnul Sergey Minasyan, ambasadorul Republicii Armenia în România fiind însoțit de Lia Mirzoyan, Secretar III al Ambasadei Republicii Armenia.


Go to top