Senatorul USR de Iaș, Marius Bodea, argumentează că scăderea dramatică a încrederii populației în Parlament este cât se poate de justificată în condițiile în care parlamentarii PSD, PNL și UDMR continuă neabătuți asaltul împotriva justiției, promovând legi și inițiative legislative care șubrezesc statul de drept, dând liber la furt și devalizarea banului public.
Într-o declarație politică, senatorul Marius Bodea arată că zilele acestea asistăm la un nou „asalt” asupra justiției, unul care ar putea duce la încă un val de închideri de dosare, la o nouă amnistie mascată, dar și la un nou semnal dat aleșilor din teritoriu și funcționarilor din instituțiile publice că nu mai este chiar nici un obstacol în calea devalizării banului public.
Marius Bodea: ” E fabuloasă această disperare PSD-PNL-UDMR de a se îmbogăți din banii noștri. Ca un rechin care simte de la kilometri distanță o picătură de sânge din rana unui înotător, și politicienii și slujitorii celor trei partide intră în agitație când văd un ban care curge din buzunarul bugetului de stat. Proiectul legii care impune un prag la abuzul în serviciu și introduce două concepte inventate care practic vor închide mii de dosare este trecut de PSD, PNL și UDMR în viteză prin Camera Deputaților, fără consultări, fără dezbateri, doar prin ordin „de sus.”
În declarația sa politică, senatorul USR de Iași, Marius Bodea, arată că Parlamentul ar trebui să fie un spațiu al dezbaterii, unde reprezentanții cetățenilor analizează, discută uneori în contradictoriu, apoi votează cea mai bună variantă a unei legi, astfel încât această să facă mai bună viața cetățenilor. A cetățenilor cinstiți, și nu a celor care nu vor decât să golească bugetul statului în folosul personal.
Iată, în continuare, textul integral al declarației politice:
”Săptămânile negre din Parlamentul României
Parlamentul României este, de ani de zile, pe ultimele locuri în topul încrederii Românilor. Un sondaj efectuat de IRES arată că doar 6% dintre români au încredere în politicieni.
Din păcate, lipsa de încredere a cetățenilor cu privire la cei care au fost aleși să le reprezinte interesele este în cea mai mare parte justificată. Parlamentul este periodic scena câte unei „zile negre” sau chiar a unei „săptămâni negre”, mai ales când vine vorba despre justiție.
Justiția, domeniul care dă coșmaruri coaliției de guvernare PSD-PNL-UDMR, care se chinuie de ani de zile să o domesticească, astfel încât să doarmă cuminte la capătul patului în care sforăie politicianul corupt.
Zilele acestea asistăm la un nou „asalt” asupra justiției, unul care ar putea duce la încă un val de închideri de dosare, la o nouă amnistie mascată, dar și la un nou semnal dat aleșilor din teritoriu și funcționarilor din instituțiile publice că nu mai este chiar nici un obstacol în calea devalizării banului public.
E fabuloasă această disperare PSD-PNL-UDMR de a se îmbogăți din banii noștri. Ca un rechin care simte de la kilometri distanță o picătură de sânge din rana unui înotător, și politicienii și slujitorii celor trei partide intră în agitație când văd un ban care curge din buzunarul bugetului de stat.
Parlamentul ar trebui să fie un spațiu al dezbaterii, unde reprezentanții cetățenilor analizează, discută uneori în contradictoriu, apoi votează cea mai bună variantă a unei legi, astfel încât această să facă mai bună viața cetățenilor. A cetățenilor cinstiți.
Dar cele trei partide au anulat însuși rolul Parlamentului. Proiectul legii care impune un prag la abuzul în serviciu și introduce două concepte inventate care practic vor închide mii de dosare este trecut de PSD, PNL și UDMR în viteză prin Camera Deputaților, fără consultări, fără dezbateri, doar prin ordin „de sus”, după un blitzkrieg în Senat în urmă cu o săptămână.
Proiectul a fost introdus în viteză în Comisia juridică, cu dorința ca discuțiile să dureze cât mai puțin, astfel încât USR să nu poată repara nimic, să nu aibă timp să identifice și să amendeze toate aberațiile.
Partidele de opoziție sunt bune, în viziunea PSD și PNL, doar să fie blamate la televiziunile plătite de cele două partide. Mai ușor beau pucioasă, că tot se dau unii dintre acești hoți mari credincioși, decât să accepte un amendament al USR.
Bucătarul Dragnea arde friptura de urs pe ambele părți de ciudă că lui nu i-a ieșit „nici noaptea ca hoții”, iar urmașii săi de la PSD îi scapă pe abuzatorii de serviciu ziua, la vedere, cu zâmbetul pe buze.
Mai mult, chef Dragnea nu s-a gândit să inventeze noi termeni juridici, cum a făcut actuala coaliție, precum acel „cu știință” introdus în dreptul abuzului în serviciu în legea privind modificarea Codului penal. Specialiștii din domeniu spun clar că așa ceva nu există în justiție, până acum ei știau că o faptă se produce „din culpă” sau „cu intenție”.
Ce înseamnă „cu știință”? Nici mulți parlamentari PSD și PNL nu știu. Dar dacă închide dosare, votează în viteză.”