Senatorul USR de Iași, Marius Bodea, acuză coaliția securisto-socialistă că a dat liber la infracțiuni și, mai mult decât atât, așteaptă indiferentă împlinirea termenului de prescripție pentru executarea sancțiunilor penale, în loc să ia măsuri pentru tragerea la răspundere a făptuitorilor.
Într-o declarație politică, senatorul USR Marius Bodea arată că DNA, printr-un comunicat de presă, a estimat valoarea totală a dosarelor în care urmează să intervină prescripția, la 1.2 miliarde de euro. Senatorul USR se întreabă retoric ce poate face România cu acești bani.
Răspunsul este că se pot face multe: o masă caldă și decontarea transportului pentru copii nevoiași, 100 km autostradă, două spitale regionale de anvergură. Coaliția ce face? Nimic! Autoritățile așteaptă împlinirea prescripției, astfel încât ticăloșii să scape nepedepsiți și cu banii furați!
Marius Bodea: „Dincolo de bani, eroarea din Codul penal pe care coaliția PSD-PNL-UDMR nu a dorit să o repare timp de patru ani, cea a întreruperii cursului prescripției în anumite condiții, pe care CCR a declarat-o neconstituțională încă din 2018 și apoi încă o dată în 2022, transmite un mesaj extrem de periculos către societate.”
Senatorul USR de Iași, Marius Bodea arată în declarația sa că prin cele prezentate, coaliția de la guvernare a dat liber la furat, însă „penalii nu trebuie să jubileze prea multă vreme. S-au mai considerat de neatins și învingători și în trecut și până la urmă au sfârșit în celule.” În încheiere, senatorul USR de Iași afirmă că „vom repara justiția și va fi din nou dreptate!”
Iată, în continuare, textul integral al declarației politice:
„Pușcăriabilii să nu jubileze încă! Roata se va întoarce, iar în România se va face dreptate!
Ce ar putea face România cu un 1,2 miliarde de euro?
- Să ofere o masă caldă tuturor elevilor din România, plus burse sociale și decontarea transportului pentru cei care nu își permit să ajungă măcar până la școală.
- 100 de kilometri de autostradă, chiar și la prețurile locale supraevaluate, pe A7, între Buzău și Focșani.
- Două spitale regionale de mare anvergură (cel de la Iași, de exemplu, este evaluat la 500 de milioane de euro).
Ce va face în mod real România cu 1,2 miliarde de euro? Nimic din toate acestea, pentru că banii vor fi pierduți ca urmare a intervenirii prescripției în peste 557 de dosare penale ale DNA.
1,2 miliarde de euro este valoarea prejudiciilor din aceste dosare aflate în curs de urmărire penală şi în faţa instanţelor de judecată, potrivit evaluării procurorilor anticorupție, care nu va mai fi recuperat niciodată.
DNA a anunțat, într-un comunicat de presă, că valoarea totală a mitei și a traficului de influență din aceste cazuri penale se ridică la 150 milioane euro. Alți bani care nu vor fi recuperați niciodată.
Dincolo de bani, eroarea din Codul penal pe care coaliția PSD-PNL-UDMR nu a dorit să o repare timp de patru ani, cea a întreruperii cursului prescripției în anumite condiții, pe care CCR a declarat-o neconstituțională încă din 2018 și apoi încă o dată în 2022, transmite un mesaj extrem de periculos către societate.
„E liber la furat, furați cât vreți, că vom găsi noi căi politice să vă scăpăm de justiție”, acesta este semnalul extrem de grav transmis în acest moment de către coaliția PSD-PNL-UDMR tuturor infractorilor țării, din politică și nu numai.
Mari corupți care au deja condamnări la activ, dar sunt judecați în alte dosare penale sau politicieni controversați, care au lucrat ani de zile în rețele mafiote, vor scăpa de toate acuzațiile și ne vor umili cu averile lor făcute din hoție și protejate de o coaliție de guvernare care nu mai înțelege altceva decât să desăvârșească „opera” lui Dragnea, cel care își cea scuze infractorilor in pușcării.
Dar eu zic că penalii nu trebuie să jubileze prea multă vreme. S-au mai considerat de neatins și învingători și în trecut și până la urmă au sfârșit în celule. Vom repara justiția și va fi din nou dreptate!”