Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK


 
Senatorul USR Adrian Wiener tratează bolnavii de Covid-19 în secția medicină internă II a Spitalului Județean Arad
Adrian Wiener: ”În această perioadă, când Senatul a lucrat de la distanță, am avut timpul ca după derularea activităților senatoriale – atât în plen cât și în comisii sau la cabinetul senatorial – să vin la spital, în secția în care lucrez. Știu că acum este mare nevoie de doctori în spitale – nu numai la Arad – așa că mi se pare firesc să fiu aici. Nu fac nimic special, doar meseria de doctor, alături de colegii mei.”
 Senatorul USR Nicu Fălcoi: Nu sunt de acord cu decizia Comisiei de Contituționalitate privind sesizarea Curții Constituționale în cazul Tăriceanu
Nicu Fălcoi: ”Președintele Senatului este singurul care are ca atribuție sesizarea Curții Constituționale privind conflictul juridic de natură constituțională între Parlamentul României și alte instituții ale Statului Român. Numai că domnul Titus Corlățean se teme să ia o decizie în favoarea domnului Tăriceanu care ar putea deranjeze opinia publică și atunci a pus Biroul Permanent să ceară un punct de vedere din partea Comisiei de Constituționalitate. În acest fel, dl Corlățean se echivează de a lua o decizie corectă – aceea de a nu semnala existența unui conflict de natură constituțională între instituția numită Călin Popescu-Tăriceanu și Ministerul Public. Pentru a-și salva aliatul în dărâmarea justiției, dl Corlățean încearcă să-și acopere o decizie profund greșită printr-o hârtie a unei comisii parlamentare care nu avea niciun rol în acest proces.”
 Senatorul USR Dan Lungu solicită autorităților să înceteze sabotarea presei în plină criză medicală
Dan Lungu: ”În astfel de vremuri, reprezentanții autorităților trebuie să înțeleagă limpede că cifrele ascunse sau interzicerea accesului la informații sau surse nu fac decât să mărească panica în rândul populației. Jurnaliștii trebuie să-și continue demersurile, să meargă pe teren și să își ducă la îndeplinire misiunea – aceea de a informa publicul larg. Faptul că toate informațiile sunt centralizate de Grupul de Comunicare Strategică și livrate o singură dată pe zi nu pare să funcționeze ideal – numărul decesurilor raportate mult prea târziu, Direcțiile de Sănătate care amenință medicii cu dosare penale, mesajele disperate ale medicilor și asistenților medicali care scriu pe rețelele de socializare nemulțumirile și strigătele lor de ajutor – toate ar trebui să-i pună pe gânduri pe reprezentanții ministerului și să-i facă să înțeleagă că modul sănătos de funcționare nu este unul care implică cenzura sau monopolul asupra tuturor datelor și cifrelor.”


La inițiativa USR, sancțiuni dure pentru firmele care distrug pădurea
Mihai Goțiu, senator USR: ”Am documentat situații în care societăți sancționate pentru tăieri ilegale le-am regăsit în pădure după doar câteva luni, continuând să taie ilegal. Retragerea certificatului de atestare pentru un singur an nu era o sancțiune reală, ci mai mult un concediu de relaxare. Patronii puteau să plece liniștiți în Safari în Africa, să împuște animale, cum, de altfel, au și făcut, lăudându-se cu ‘trofeele’ omorâte, pe Facebook. Dar, și această posibilitate a dispărut în momentul în care Gărzilor Forestiere care constatau ilegalitățile le-a fost blocat dreptul de a cere retragerea certificatului de atestare.”


Parlamentarii USR au trimis Guvernului o scrisoare deschisă: ”Stopați tăierile de păduri în perioada stării de urgență!”
La începutul acestei săptămâni (luni, 30.03.2020), senatorul USR Mihai Goțiu a verificat, la orele prânzului, numărul unei remorci pentru un transport de lemn cu care a fost sesizat printr-o filmare. Răspunsul primit din aplicație a fost că ”nu există aviz”, așadar că ar fi vorba de un transport ilegal. Câteva ore mai târziu, pentru același număr de înmatriculare al remorcii apăreau două transporturi, unul din data de 27.03.2020, iar cel de-al doilea pentru dimineața zilei de 30.03.2020. Singura explicație (neoficială) pe care a primit-o Mihai Goțiu (pentru cazul pe care l-a documentat personal și l-a făcut public) a fost că era căzut serverul SUMAL.


USR: Cetățenii au nevoie de digitalizarea statului, Guvernul să nu adopte jumătăți de măsură
Senatorul USR Cristian Ghica: ”Este greu de înțeles decizia Guvernului de a amâna dotarea instituțiilor cu semnătură electronică. Aceasta perioadă de criză ar trebui folosită pentru a accelera pașii către digitalizare. Știu că este un efort destul de mare și pentru populație și pentru autorități, dar este singurul mod în care putem să recuperăm anii pierduți până acum. În orice criză există și oportunități. Iar pentru România, oportunitatea este digitalizarea accelerată a administrației publice.”


<aprilie 2020>
LMaMiJVSD
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930

Go to top