Comunicate de presă

Întrevederea președintelui Senatului, Nicolae-Ionel Ciucă, cu domnul Mohamed Ali Sabry, ministrul afacerilor externe al Republicii Democratice Socialiste Sri Lanka

Președintele Senatului, Nicolae-Ionel Ciucă, a avut, astăzi, 17 iunie a.c., o întrevedere cu domnul Mohamed  Ali  Sabry, ministrul afacerilor externe al Republicii Democratice Socialiste Sri Lanka. În cadrul discuțiilor, au fost abordate subiecte de interes comun pentru ambele țări, cu accent pe consolidarea relațiilor bilaterale și extinderea cooperării în diverse domenii.
 
Președintele Senatului a salutat decizia Guvernului din Sri Lanka de a deschide o ambasadă în România, considerând această inițiativă o dovadă a unei bune colaborări bilaterale. Decizia este văzută ca reflectând dinamica ascendentă a relațiilor bilaterale, oferind noi oportunități de colaborare în diverse sectoare.
 
Înaltul demnitar român a subliniat interesul României de a fundamenta dialogul și cooperarea la nivel parlamentar. Acesta a exprimat dorința de a dezvolta o agendă comună în domeniile muncii, educației, IT-ului și securității cibernetice, gestionării situațiilor de urgență, turismului și cooperării la nivel portuar.
 
În cadrul întrevederii, s-a propus înființarea unui grup de prietenie la nivelul Parlamentului României, care să devină baza pentru contactele și dialogul regulat dintre parlamentarii celor două țări. Acest grup este văzut ca un mijloc eficient pentru a facilita un dialog constant și constructiv, sprijinind realizarea unor proiecte comune de succes.
 
Referindu-se la potențialul de dezvoltare al comerțului bilateral, Nicolae-Ionel Ciucă a evidențiat importanța utilizării porturilor Constanța și Colombo ca centre de redistribuire a mărfurilor atât pe piața europeană extinsă, cât și pe piața asiatică. Aceasta este văzută ca o oportunitate semnificativă de creștere a comerțului bilateral.
 
Președintele Senatului și-a exprimat speranța că întrevederea cu domnul Mohamed Ali Sabry va deschide noi punți de colaborare și va întări parteneriatul dintre România și Sri Lanka, contribuind astfel la prosperitatea ambelor țări.


Go to top