Întrevederea Comisiei pentru Politică Externă a Senatului și a Comisiei pentru Politică Externă a Camerei Deputaților, cu delegația Camerei Deputaților a Statelor Unite Mexicane - marți, 15 mai 2018

Marți, 15 mai 2018, Comisia pentru politică externă a Senatului condusă de dl senator Cristian-Sorin Dumitrescu, preşedintele Comisiei, și Comisia pentru politică externă a Camerei Deputaților condusă de dl deputat Gabriel-Horia Nasra, vicepreședintele Comisiei, au avut o întrevedere cu delegația Camerei Deputaților a Statelor Unite Mexicane, condusă de dl deputat Víctor Manuel Giorgana Jiménez, președintele Comisiei de Relații Externe și șef al delegației, în cadrul vizitei pe care delegația mexicană a întreprins-o la București.
În cadrul dialogului, s-a amintit politica consecventă a României în cadrul Uniunii Europene, și sprijinul constant în relațiile UE cu Statele Unite Mexicane. Dl Cristian-Sorin Dumitrescu, președintele Comisiei pentru politică externă a Senatului a salutat finalizarea procesului de negociere a modernizării Acordului Global UE-Mexic, ce va impulsiona relațiile dintre cele două state.
Acesta a subliniat necesitatea de a crește schimburile comerciale dintre cele două țări și de a face din comerțul internațional un pod de legătură între cele două țări atât de apropiate cultural prin latinitatea lor comună.
Partea română a transmis mulțumiri Guvernului mexican pentru sprijinul acordat atât candidaturii României la Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică, precum și candidaturii României pentru un loc de membru nepermanent la Consiliul de securitate al ONU, la alegerile din 2019.
În cadrul discuțiilor s-a subliniat interesul comun pentru intensificarea dialogului, punând accent pe cooperarea parlamentară, aceasta fiind o componentă importantă în acest demers.
La această întrevedere au mai participat: dl senator Radu-Mihai Mihail, membru al Comisiei pentru politică externă a Senatului, dl senator Adrian-Nicolae Diaconu, membru al Comisiei pentru politică externă a Senatului și al Grupului parlamentar de prietenie România-Mexic, dna deputat Mirela Furtună, secretarul Comisiei pentru politică externă a Camerei Deputaților, dna deputat Andreea Cosma, membru al Comisiei pentru politică externă a Camerei Deputaților, dl deputat Dumitru Gherman, membru al Comisiei pentru politică externă a Camerei Deputaților. Din delegația Statelor Unite Mexicane au făcut parte și dna deputat Rubí Cardoso, Secretar al Comisiei pentru Tineret și E.S.dl José Guillermo Ordorica ROBLES, Ambasadorul Statelor Unite Mexicane în România.
 


Go to top