Silvia Dinică: demisionați, domnule Teodorovici, deoarece deciziile luate de dumneavoastră au făcut rău românilor!

Domnule ministru Teodorovici, ati promis că vă veți înainta demisia singur dacă veți face rău vreunui român. Având în vedere că deciziile luate de dumneavoastră au avut și încă au consecințe negative asupra marii majorități a românilor, nu considerați că le datorați oamenilor acestei țări măcar o demisie de Onoare?
Veți reuși ca măcar această promisiune să o onorați?
 
"Eu nu demisionez pentru că nu cred că am făcut vreodată și nu o să fac niciodată vreun rău românului, fie din țară, fie din afara țării. Dacă cineva îmi poate aduce o singura dovadă ca eu aș fi făcut vreodată ceva rău atunci plec singur.”
Recunoașteți, domnule Teodorovici, persoana care a făcut această declarație? Vă recunoașteți propriile cuvinte rostite?
Așadar, făceați o promisiune că veți pleca singur dacă vi se va aduce o dovadă că ați făcut rău.
Avem mai multe dovezi:
·         Inconsecvența politicilor fiscale pe care le-ați girat au dus la fluctuații mari ale cursului valutar- afectând direct românii cu credite în valută;
·         Haosul fiscal pe care l-ați coordonat a determinat creșterea abruptă a ROBOR (de la 1.97 la data la care ați preluat mandatul atingând un maxim 3.38 în acest an)- afectând românii cu credite în lei;
·         Ați mutat cheltuielile cu indemnizațiile lunare și salariile asistenților personali în sarcina autorităților locale. Multe dintre primării nu au bani pentru a plăti aceste indemnizații. După ce ați scos oamenii în stradă prin această măsură, le-ați promis acestora că veți obliga prin lege primăriile să plătească aceste drepturi. Între timp, sute de asistenți personali ai copiilor cu dizabilități sunt notificați că vor fi concediați de primării din cauza lipsei de bani.
·          Ați fost pe punctul de a periclita activitatea nenumăratelor Asociații și ONG-uri care fac ceea ce statul nu este în stare să facă. Un exemplu? Construcția primului spital pentru tratarea copiilor cu cancer -proiect finanțat de noi toți prin donații și construit de către Asociația Dăruiește Viață! Le-ați impus un Registru, Domnule ministru, fără a încerca măcar să mimați transparența decizională și ați dus în derizoriu dezbaterea publică care trebuie să preceadă adoptarea unui act administrativ cu caracter normativ.
·         Într-o singură zi ne-ați împrumutat cu 3 miliarde de euro, datorie pe care vor trebuie să o plătească inclusiv copiii noștri, în următorii 30 de ani.  Într-o zi ne-ați împrumutat cât pentru tot anul 2018, și suntem abia în primele luni din 2019. Și asta nu e tot. Ne-ați împrumutat la cele mai mari dobânzi din Europa. Grecia, cu o datorie enormă și probleme mult mai mari decât țara noastră, se împrumută mai ieftin, Bulgaria s-a împrumutat cu o dobândă de 0,72%, în timp ce România a ajuns la aproape 5% (4.9% mai exact).
·         Ați încercat să limitați drepturile românilor care muncesc în spațiul comunitar. Vă citez cuvintele de un cinism incredibil: “Maxim 5 ani şi, la revedere, să te duci în altă ţară să îţi cauţi loc de muncă.”. Ca, după nici 2 zile, să susțineți că, de fapt, apărați interesele românilor și companiilor românești.
·         În data de 2 mai 2018 ați susținut faptul că ,,Nici pentru anul viitor nu se pune problema de a creşte vreo taxă, vreun impozit, absolut deloc. Cei care spun tot timpul, dau astfel de veşti sunt inconştienţi, pentru că în felul acesta sunt şi iresponsabili.” 
Știți ce s-a întâmplat în data de 28 decembrie 2018? OUG 114! Și vă citez: ” În zona bancară vom introduce o așa-zisă taxă pe lăcomie.”  Cuvintele dumneavoastră. Și nu v-ați oprit aici. Pe lângă taxa bancară ați introdus o taxă în sectorul energetic și altele pentru companiile din telefonie și internet. Taxe care se vor vedea în final în buzunarele românilor.
 
·         Ați promis informatizarea ANAF! Site-ul ANAF este nefuncțional în cea mai mare parte a timpului. Ce înseamnă asta? Aglomerație și  haos la ghișee. Înseamnă dispreț pentru angajații ANAF, care muncesc printre munți de dosare, și pentru contribuabili , care petrec cu orele la cozi inutile, deopotrivă.
·         
Și acestea sunt doar câteva exemple de inconsecvență, de decizii luate fără studii de impact, fără consultare, fără transparență decizională care au afectat DIRECT românii.
Așadar, domnule ministru, întorcându-ne la promisiunea făcută de dumneavoastră că vă veți înainta demisia singur dacă veți face rău vreunui român, având în vedere că deciziile luate de dumneavoastră au avut și încă au consecințe negative asupra marii majorități a românilor, nu considerați că le datorați oamenilor acestei țări măcar o demisie de Onoare?
Veți reuși ca măcar această promisiune să o onorați?
 


Go to top