Radu Mihail i-a cerut lui Teodor Meleșcanu să demisioneze din fruntea MAE

Senatorul Radu Mihail a susținut o declarație în plenul Senatului, astăzi, 5 iunie 2019, în care i-a cerut demisia din fruntea MAE domnului Teodor Meleșcanu. Senatorul a adus în discuție imaginea extrem de proastă pe care domnul Meleșcanu a știut să o construiască României din 2016 până în prezent, faptul că partidul din care face parte domnul Meleșcanu este un partid inexistent pe scena politică europeană și gestionarea dezastruoasă a alegerilor din 26 mai din Diaspora. În încheiere, senatorul Radu Mihail a reamintit domnului Teodor Meleșcanu că USR a depus împreună cu PNL o moțiune simplă luni, 3 iunie, pentru a-i cere demisia. 


Senatorul USR Radu Mihail a vorbit despre vizita în Parlamentul României a unei delegații de foști europarlamentari marți, 4 iunie 2019, delegație care a fost primită de către grupul parlamentar USR. Scopul vizitei a fost acela de a întări democrația parlamentară și coeziunea europeană în România. Senatorul Radu Mihail a subliniat că, în cadrul discuțiilor purtate cu foștii europarlamentari, parlamentarii USR au fost întrebați de cauzele pentru care România a devenit în timpul guvernării PSD-ALDE ezitantă în relația cu statele din Orientul Mijlociu și pentru care se depărtează tot mai tare de UE în politica sa externă. 

« Prima mea reacție a fost aceea că bâlba, amatorismul inacceptabil în cazul mutării ambasadei din Tel Aviv la Ierusalim spre exemplu, au drept cauză ambițiile politice aberante ale unui condamnat penal care tocmai a ieșit din politică pe ușa din dos. » a punctat senatorul Mihail. Însă răspunsul este doar parțial. Pentru că vina pentru situația dezastruoasă în care se găsește actualmente politica externă a Republicii noastre nu se face responsabil un singur politician, cel care a comandat de la înălțimea funcției sale, ci toți cei care, din 2016 până în prezent, au lucrat după o agendă politică nocivă pentru România și contrară principiilor sale constituționale. 

« Politica externă guvernamentală a României este încă lăsată pe mâinile unui partiduleț de buzunar, ALDE România, un partiduleț care nu este capabil să demonstreze că merită să facă parte dintr-o familie europeană, care de fapt a ieșit de pe scena politicii europene, un partiduleț care reusește să își țină liderii departe de justiție aducând drept ofrandă fratelui mai mare PSD, câteva voturi în Parlamentul României.

Un partiduleț al cărui reprezentant în guvernul României, Teodor Meleșcanu, încă Ministru de Externe, este responsabil nu numai pentru bâlbele diplomației române dar și pentru gestiunea dezastruoasă a votului din Diaspora de pe 26 mai, este responsabil pentru faptul că mii și mii de români nu au putut vota. »  Tocmai de aceea, a arătat senatorul USR în închiere, grupul nostru parlamentar vă solicită demisia prin intermediul moțiunii simple depuse luni. 


Go to top