Întrevederea domnului Petru Filip, preşedintele Comisiei pentru politică externă a Senatului cu E.S. domnul Claudio Perez Paladino, ambasadorul Republicii Argentina la Bucureşti

Miercuri, 6 februarie 2013, senatorul Petru Filip, preşedintele Comisiei pentru politică externă a Senatului a avut, o întrevedere cu E.S. domnul Claudio Perez Paladino, ambasadorul Republicii Argentina la Bucureşti.
În cadrul discuţiilor, preşedintele Comisiei pentru politică externă a exprimat necesitatea relansării relaţiilor la nivel parlamentar, diplomaţia parlamentară având un rol important în dezvoltarea relaţiilor economice. În acest context, partea română a evocat diplomatului argentinian importanţa iniţierii unui grup parlamentar de prietenie cu România în cadrul Parlamentului Republicii Argentina, ca structură menită să contribuie la o mai bună cunoaştere între cele două ţări şi popoare.
Ambasadorul argentinian a exprimat interesul dezvoltării relaţiilor bilaterale cu România pe multiple planuri şi a amintit în special domeniul agricol, industrial-tehnologic, dar şi pe cel comercial, România fiind un partener de bază în regiune.


Go to top