Săptămâna Senatorilor USR 1 -7 aprilie 2019

SILVIA DINICA
Depolitizarea Inspectoratelor şcolare - o prioritate pentru sistemul de învățământ românesc

Una dintre propunerile principale ale USR pentru sistemul de educație din România este desființarea inspectoratelor. Puterea de decizie trebuie să fie la nivelul școlii. Asta înseamnă descentralizare reală a puterii către cei care sunt apropiați de copii.
Nu putem aştepta rezultate sau profesionalism de la instituții puternic politizate.
 
https://www.facebook.com/SilviaDinicaUSR/posts/1991605467604078
 
VLAD ALEXANDRESCU
Un lucru vreau să-l transmit plagiatorilor, tuturor hoților intelectuali din țară:
Nu scăpați!
 
PSD și ALDE v-au votat ieri o lege în Senat care va trena cazurile de plagiat câțiva ani prin instanțe. Dacă va fi promulgată, legea vă va oferi o scurtă perioadă în care veți rămâne în continuare cu tilturile în mână. Să nu credeți că se termină aici! Vor fi în continuare jurnaliști și oameni cinstiți care vă vor scormoni în diplome, în lucrări și vă vor scoate la iveală. Poate titlul de doctor va rămâne oficial vorbind al vostru, dar cu toții vom ști că nu sunteți altceva decât niște hoți.
https://www.facebook.com/vlad.alexandrescu.oficial/posts/1106018856236020
 
Cum ar putea Poșta Română să devină "noua Securitate" pentru PSD
A ieșit la iveală un Protocol ce urmează a fi semnat între PSD și Sindicatul Lucrătorilor Poștali din România. Ce prevede înțelegerea este că PSD promite să adopte mai multe măsuri în avantajul angajaților poștali, stabilitatea conducerii instituției și "nepolitizarea companiei".
La schimb, membrii sindicatului trebuie să informeze PSD cu privire la ce cred românii despre deciziile Guvernului, ale Parlamentului sau ale Primarului și, în general, să raporteze orice consideră ei important. Pe lângă asta, angajații poștei mai sunt obligați și să participe la întâlnirile și dezbaterile PSD.
https://www.facebook.com/vlad.alexandrescu.oficial/posts/1106047829566456
 
Ziua Internațională de Conștientizare a Autismului
De Ziua Internațională de Conștientizare a Autismului, doamna Dăncilă a anunțat că urmează să fie decontate 20 de ore de terapie lunar pentru copiii diagnosticați cu autism.
Anunțul a dat speranță și a produs agitație printre părinții care vor să afle mai multe. Am încercat și eu să aflu, însă înțeleg că protocolul interministerial nu este public și că el nu implică Ministerul Muncii, minister cu atribuții prioritare pe această temă.
https://www.facebook.com/vlad.alexandrescu.oficial/posts/1106842402820332
 
 
 
 
DAN LUNGU
Parlamentul European a legiferat acordarea fondurilor europene de respectarea statului de drept
Comisia Europeană poate stabili că statul de drept este ameninţat în funcție de următoarele criterii:
- funcţionarea adecvată a autorităţilor statului membru care implementează bugetul UE;
- funcţionarea adecvată a autorităţilor ce realizează controlul financiar;
https://revista22.ro/actualitate-interna/parlamentul-european-a-legiferat-acordarea-fondurilor-europene-de-respectarea-statului-de-drept
 
ONG-urile, fundatiile, asociatiile sau entitatile de cult nu mai pot primi donatii
Situatia a aparut dupa ce ministrul Finantelor, Eugen Teodorovici, a decis infiintarea unui registru la nivelul ANAF, legea a fost data, a intrat in vigoare pe 20 ianuarie, insa abia pe 1 aprilie au devenit disponibile si declaratiile pe care erau obligate entitatile sa le depuna. Termenul de procesare este de 10 zile, deci iata ca, jumatate de luna, finantarea este blocata total.
http://www.ziare.com/impozit/anaf/patriarhia-e-multumita-de-registrul-anaf-care-a-blocat-finantarea-ong-urilor-1556167
 
RAMONA NICOLETA DINU
Infrastructura sistemului de sănătate din România
 
Infrastructura sistemului de sănătate din România are nevoie urgentă de investiții. Din păcate, nu există o strategie guvernamentală care să rezolve problema în ansamblul ei, astfel încât spitalele, policlinicile și restul instituțiilor din sistem trebuie să se zbată pe cont propriu și să vâneze opțiuni de finanțare.
https://www.facebook.com/dinuramonanicoleta.usr/posts/2270961563170659
 
NICU FALCOI
România va mai primi fonduri europene numai dacă respectă valorile statului de drept
Noile reguli au fost votate deja de Parlamentul European și este doar o chestiune de timp până când vor intra în vigoare.
Orice încercare a PSD-ALDE de a submina sistemul de justiție și lupta anti-corupție va fi rapid sancționată de forurile europene.
https://www.facebook.com/Nicu.Falcoi.USR/posts/1249872828506409
 
Conferinta de presa VOTUL ELECTRONIC LA DISTANTA
Proiectul votului electronic la distanță m-a purtat tocmai la Constanța, alături de o parte din echipa pe care am coordonat-o și cu care am lucrat la elaborarea lui.
https://www.facebook.com/USRConstanta/videos/1196811970494550/
 
MIHAI GOTIU

Anchetarea autorizării microhidrocentralelor de pe Someșul Rece

ANCHETĂ. Distrugerea râurilor de munte și băgarea lor pe țeavă trebuie stopată. Ieri, am solicitat, în Senat, oficial, un control ministerial legat de modul în care au fost autorizate microhidrocentralele de pe Someșul Rece.
 
https://www.facebook.com/gotiu.mihai/posts/2218243308222476
 
AUDIERI, Comisia de abuzuri, Senat/ Distrugerea Parcului Național Semenic - Cheile Carașului
 
Audierea reprezentanților ministerelor Mediului, Apelor și Pădurilor, Romsilva, ANANP și Gărzii Forestiere în Comisia pentru cercetarea abuzurilor, combaterea corupției și petiții din Senat, în urma sesizării pe care am depus-o luna trecută, cu privire la distrugerea Parcului Național Semenic - Cheile Carașului.
 
https://www.facebook.com/watch/?v=346483039308668
 
Cristian Ghica
 
Raport POZITIV în Comisia de buget și încă un pas înainte spre debirocratizarea administrației!
 
Este vorba despre proiectul pe care l-am inițiat pentru eliminarea obligativității utilizării ștampilei în instituțiile publice. Evident, este vorba despre eliminarea ștampilei în toate acele cazuri în care legea nu prevede în mod special utilizarea unor anumite parafe.
Proiectul a fost astăzi în Comisia pentru buget, finanțe și bănci unde a primit raport pozitiv.
 
https://www.facebook.com/senatorcristianghica/posts/536254950113910
 
 


Go to top