Comunicate de presă

Gala performanței elevilor la evaluările naționale 2024

Comisia pentru drepturile omului, egalitate de șanse, culte și minorități, împreună cu Nutribalance au organizat, în perioada 28 – 29 august a.c., „Gala performanței elevilor la evaluările naționale 2024”, un eveniment de prestigiu pentru a celebra excelența școlară a elevilor care au obținut media 10 la Evaluarea Națională și Bacalaureat.
Elevii merituoși au fost premiați cu diplome de onoare și alte premii oferite de partenerii evenimentului, printre care se numără Institutul de Cercetări Avansate Interdisciplinare „Constantin Angelescu” și SuperTeach. Printre invitații de seamă s-au numărat reprezentanți ai statului român, inclusiv din diverse ministere și guvern, personalități precum Raluca Michailov, CEO Forbes România, și prof. dr. Constantin Dulcan, neurolog și cercetător renumit.
“În calitatea mea de senator și președinte al Comisiei pentru drepturile omului, egalitate de șanse, culte și minorități, mă angajez să continuăm să lucrăm la îmbunătățirea legislației în domeniul educației, pentru a crea un cadru care să sprijine cu adevărat excelența academică. Este esențial să investim mai mult în programe de susținere a elevilor talentați, să oferim resurse adecvate școlilor și să promovăm politici care să reducă inegalitățile și să faciliteze accesul tuturor elevilor la o educație de calitate”, a spus Remus Negoi.
În cadrul galei, s-au discutat provocările cu care se confruntă profesorii și părinții în pregătirea elevilor pentru examenele naționale. Profesorii au subliniat necesitatea reformării programelor școlare, iar părinții au evidențiat costurile ridicate ale meditațiilor și dificultatea de a găsi profesori calificați. De asemenea, au fost propuse recomandări pentru statul român, cum ar fi înființarea unor centre de excelență și revizuirea programei școlare pentru a include educația despre stilul de viață.
Elevii au cerut, de asemenea, deschiderea terenurilor și sălilor de sport ale instituțiilor de învățământ pe timpul liber și în vacanțe, precum și investiții suplimentare în educația elevilor din zonele rurale.
În cadrul acestui eveniment a fost lansat proiectul „Să creștem generații sănătoase”, un demers inovator care își propune să educe părinții, cadrele didactice, medicii și elevii cu privire la importanța unui stil de viață sănătos. Acest proiect abordează nutriția personalizată, sănătatea mintală și alte aspecte esențiale pentru dezvoltarea armonioasă a fiecărei generații.
Scopul proiectului este de a educa tinerii și adulții în ceea ce privește un stil de viață sănătos, contribuind astfel la formarea unor generații viitoare mai sănătoase și mai bine informate. Proiectul se bazează pe o abordare integrată care oferă resurse educaționale inovative, interactive și creative, vizând crearea unei comunități educaționale solide.
„Stilul de viață sănătos este fundația pentru un viitor durabil și prosper. Să creștem generații sănătoase. Prin educarea tinerilor și a adulților în acest sens, ne asigurăm că următoarele generații vor avea o sănătate mai bună și vor fi mai pregătite pentru provocările viitorului”, a declarat dr. Alina Epure, CEO Nutribalance și fondator al proiectului.
Proiectul „Să creștem generații sănătoase” și Gala Performanței Elevilor subliniază angajamentul organizatorilor de a sprijini educația de calitate și sănătatea generațiilor viitoare.


Go to top