Săptămâna Senatorilor USR

Falcoi Nicu
 
VOLUNTARUL – un pilon de bază al unei Armate modern
Poate cea mai importantă lecție a integrării României în NATO este că, în procesul de modernizare a unei Armate, TOTUL ÎNCEPE și SE TERMINĂ cu CAPITALUL UMAN pe care o țară îl are la dispoziție.
Dacă pe timp de pace resursa umană este crucială, pe timp de criză și război aceasta devine vitală.
VEZI ARTICOL
 
Mihai Gotiu
GUVERNUL DĂNCILĂ, COMPLICE LA DISTRUGEREA PARCURILOR NAȚIONALE
Ministerul Apelor și Pădurilor a recunoscut, oficial, că distrugerile și haosul din Parcul Național Semenic – Cheile Carașului revine Romsilva. Soluția? A trimis raportul Corpului de control la… Romsilva!
Ieri, am primit răspunsul Ministerului Apelor și Pădurilor (MAP) cu concluziile anchetei Corpului de control, pe care am solicitat-o în acest an, cu privirile la distrugerile, în serie, din Parcul Național Semenic – Cheile Carașului. Ce se spune, pe scurt, în răspuns.
VEZI ARTICOL
 
Dan Lungu
Programul național de investiții în domeniul culturii nu a reușit să finanțeze niciun proiect cultural
 
Guvernul României a aprobat în cele din urmă Proiectul de Ordonanță pentru modificarea și completarea Ordonanței de urgență nr.76/2018 privind acest program, la sfârșitul lunii august. Ultimele modificări vin în contextul în care, pentru prima dată, Ordonanța de Urgență pentru aprobarea acestui program a fost adoptată pentru prima dată pe data de 19 iulie a anului trecut și aprobată de Parlamentul României abia în luna martie a anului acesta.
Ba mai mult, acestei întîrzieri i s-a adăugat ulterior și faptul că „Ministerul Culturii și Identității Naționale a decis că se impune îmbunătățirea cadrului legal și a inițiat, în data de 10 iulie 2019, Proiectul de Ordonanță pentru modificarea și completarea actului normativ”. 
VEZI ARTICOL
 
 
George Marussi
Legea resurselor hidrominerale
 
Legea care reglementeaza activitatea in domeniul apelor minerale, de izvor si geotermal, propusa de guvern si contestata de producatori si patronate, NU a intrunit numarul de voturi necesare pentru a trece de Senat.
Desi proiectul de lege a fost discutat si dezbatut pe parcursul a 4 sedinte de comisie, in sedinta de Plen a Senatului de saptamana trecuta am prezentat care sunt motivele pentru care USR nu poate vota aceasta lege:
VEZI ARTICOL
 
Allen Coliban
PSD a decis: 609 capre negre vor fi ucise!
Împreună cu colegii Cornel Zainea și Mihai Goţiu am inițiat o lege (L441/2019 - https://www.senat.ro/Legis/lista.aspx…) pentru includerea caprei negre în rândul speciilor protejate. Astăzi, ea a fost respinsă, la limită, de Senat - 35 voturi împotrivă, 32 pentru, 2 abțineri.
Capra neagră a fost, în trecut, Monument al Naturii în România. Cu toate acestea, braconajul și vânătoarea au dus la dispariția ei din anumite zone (ex: Munții Rodnei), fiind necesare măsuri de repopulare. 
VEZI ARTICOL
 
Silvia Monica Dinica
Conferința ,,Provocările pieței muncii din România"
 
Astăzi, am participat la Conferința ,,Provocările pieței muncii din România" - primul eveniment organizat de grupul politic Renew Europe în România. Le mulțumesc, şi pe această cale, colegilor mei, Dragos Pislaru și Oana Toiu, pentru invitație!
Rolul meu în cadrul acestei dezbateri a fost acela de a discuta despre situația de pe piața muncii, din perspectiva inițiativelor parlamentare.
Votul de ieri din Parlament a trimis Guvernul Dăncilă în cărțile de istorie, dar abia de acum începe greul. România trebuie să înceapă reconstrucția după o perioadă de cădere în gol economic sub o guvernare iresponsabilă. De acum încolo trebuie să înceapă munca şi responsabilitatea.
VEZI ARTICOL
 
 
 
 
 
Cristian Ghica
Stampila în administrația publică!
A fost promulgată și Legea privind eliminarea obligativității ștampilei în administrația publică. Concret, instituțiile publice nu vor mai fi obligate să utilizeze ștampila în relația cu cetățenii sau cu alte instituții. În mediul privat, ștampila oricum nu mai era obligatorie. Însă cadrul normativ nu prevedea până acum o măsură similară și în administrație. 
VEZI ARTICOL
 
Expertizarea seismică a școlilor
O lege pentru siguranța copiilor este un câștig imens pentru România! Mă bucur că proiectul pe care l-am inițiat, cel privind expertizarea seismică a școlilor, a devenit astăzi lege. Mulțumesc tuturor colegilor, indiferent de partid, care și-au dat votul ca acest proiect să devină lege. Siguranța copiilor nu este o chestiune de dispută politică. Este o prioritate pentru toată societatea. Și mă bucur că toate partidele au înțeles asta.
Prin noua lege, primăriile vor fi obligate să dispună începerea expertizării tehnice a construcțiilor cu destinația de unități sau instituții de învățământ ridicate înainte de 1978.
VEZI ARTICOL
 


Go to top