Săptămâna Senatorilor USR 6 -11 mai 2019

Proiect de lege privind interzicerea acizilor trans din alimente

Ipocrizia PSD-ului își arată încă o dată fața: de mai bine de 2 ani am inițiat în Parlament un proiect de lege privind interzicerea acizilor trans din alimente. Acest macronutrient, obținut industrial, este responsabil de moartea a circa 50.000 de oameni anual doar în Europa.
Între timp însă Comisia Europeană a adoptat o directivă prin care cere tuturor statelor membre să interzică acest ingredient în alimente până în 2021.
 
Articol integral
 
  Problema copiilor din sistemul de protecție
 
De peste un an de zile cercetez problema copiilor din sistemul de protecție. De tot atâta timp încerc sa aduc acest subiect pe agenda publică. Fără presiune, sistemul nu se va schimba de la sine. Fără să știm poveștile de viață ale acestor copii, toate abuzurile suferite de ei vor fi trecute cu vederea și îngropate în uitare. Nu putem să ne întoarcem privirea de la cei mai vulnerabili dintre noi.
 
Articol integral
   
Reacție după afirmațiile ministrului PSD al Culturii legate de Roșia Montană
 
Senatorul USR Mihai Goțiu l-a interpelat, astăzi, în Senatul României, pe ministrul PSD al Culturii, Daniel Breaz, acuzând-ul de trădare a intereselor cetățenilor români, în urma declarațiilor pe care acesta le-a făcut cu privire la motivele blocării includerii localității Roșia Montană în UNESCO.
 
Articol integral
 
”IRESPONSABILITATEA CRIMINALĂ” a Coaliției PSD-ALDE
 
Cum puteau fi salvate viețile a 5.000 de cetățeni români în ultimii doi ani, dacă legile n-ar fi stat la cheremul tandemului Dragnea - Tăriceanu. Decizia istorică a Comisiei Europene, în domeniul sănătății alimentare, ar fi putut să se aplice în România de aproape doi ani, dacă proiectul legislativ al USR n-ar fi fost blocat de parlamentarii Puterii. Toate statele membre ale Uniunii Europene vor fi obligate să limiteze cantitatea de acizi grași trans nesaturați din alimente, potrivit unui regulament adoptat de Comisia Europeană.
 
Articol integral
De la PSD citire: ÎN ROMÂNIA SE TAIE PREA PUȚINĂ PĂDURE!!!
 
Nu e glumă, e o declarație sinistră a șefului PSD al Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Radu Moldovan, pe care a făcut-o încadrat de ministrul Apelor și Pădurilor, Ioan Deneș, și directorul general al Romsilva, Gheorghe Mihăilescu.
Cum și-a motivat liderul PSD aberația? Cică analizele ”specialiștilor” spun că ”în România se taie până în 50% din creșterea anuală și altă jumătate se pierde. (…) Teoretic se pot tăia 18 milioane de mc pe an, ceea ce reprezintă creșterea, practic nu ajungem nici la 9 milioane de mc.”
 
Articol integral
 
VICTORIE! Microhidrocentrala ilegală de pe Someșul Cald, demolată
 
SUPER-VICTORIE pentru salvarea râurilor din România și respectarea legii: microhidrocentrala ilegală de pe Someșul Cald a fost DEMOLATĂ! Iar acest lucru s-a întâmplat în mai puțin de o lună de la primirea răspunsului de la Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, prin care eram informat că nu există nicio autorizație și niciun aviz pentru construcția în discuție!
 
Articol integral
 
 
Silvia Dinică
 
Moțiune împotriva ministrului Teodorovici
 
”Eu nu demisionez pentru că nu cred am făcut și nu o să fac vreodată vreun rău românului, din țară sau din afara țării. Dacă cineva îmi poate aduce o singură dovadă că am făcut ceva rău, atunci plec singur” Sunt cuvintele ministrului Eugen Teodorovici. Avem mai multe dovezi:
 
Articol integral
 
Proiect USR pentru alegerea primarilor în două tururi de scrutin
 
Colegii mei parlamentari Tudor Benga, Florina Presadă și Radu Mihail au prezintat proiectul de lege al Uniunii Salvați România privind alegerea primarilor în două tururi de scrutin. Aceste modificări sunt esențiale pentru ca primarul ales să devină cu adevărat reprezentativ pentru comunitate. În acest fel, primarul localității ar avea susținerea a mai mult de jumătate dintre votanții activi și, prin urmare, ar dobândi legitimitatea democratică ce îi permite să ia decizii în numele întregii comunități.
 
Articol integral
 
 
   
Depopularea României nu se rezolvă cu câteva sute de lei în plus la salariu
Din seria celor mai arzătoare probleme ale României, depopularea ocupă prima poziție, cu emigrarea, natalitatea scăzută și mortalitatea ridicată ca principali factori de acțiune. Corupția, cu prezența sa sistemică, este factor de amplificare, atât în cazul emigrării cât și al mortalității crescute.
9 români părăsesc țara în fiecare oră. De la un an la altul, două orașe mici dispar din România.
 
Articol integral
   
Inițiativa Fără Penali în Funcții Publice intră pe ordinea de zi a Parlamentului!
Am strâns 1 milion de semnături în toată țară și din toate colțurile lumii. Aceste semnături contează, pentru că reprezintă puterea oamenilor împotriva unei găști de penali care-au acaparat România și lasă în libertate hoți și criminali.Comisia Juridică a Camerei Deputaților are termen de raport până pe 20 mai. După dezbateri în comisii va urma vot în plenul Camerei Deputaților și Senat.
 
Articol integral
 
 
Radu Mihail
 
USR susține în Parlament revenirea la alegerea primarilor în două tururi
 
Am depus, împreună cu colegii mei Florina Presadă, senator USR, și Tudor Benga Deputat USR, un proiect de lege pentru revenirea la alegeri în două tururi pentru primari. Această inițiativă legislativă vine să întărească propunerile din inițiativa cetățenească "Oameni noi în politică", inițiativa pe care USR a susținut-o activ. Una dintre propunerile#OameniNoi este tocmai alegerea primarilor în două tururi de scrutin.
 
Articol integral
 
Proiectul de lege de abrogare a pensiilor speciale
 
Proiectul de lege de abrogare a pensiilor speciale, depus de USR la Senat în octombrie 2017, este blocat de peste un an de zile în Camera Deputaților. Comisia pentru muncă, la șefia căreia se află deputatul PSD Adrian Solomon, avea termen pentru redactarea raportului 19 aprilie 2018.
 
Articol integral
 


Go to top