Săptămâna Senatorilor USR 16 - 22 iunie 2019

Alexandrescu Vlad
 
Raportul GRECO - Grupul de State împotriva Corupției, al Consiliului Europei
 
Potrivit mai multor surse, acesta cere desființarea Secției Speciale de Investigare a Magistraților care urmează să fie condusă de Adina Florea pentru că afectează independența Justiției. Iar, din cele cinci recomandări care au fost făcute României, numai una singură a fost implementată.
 
VEZI ARTICOL
 
Silvia Dinică
Spitalele au căzut pradă atacului cibernetic
 
Aflăm că 5 spitale din România au pierdut datele pacienților lor. Este de neconceput că acestea, și vorbim inclusiv de spitale mari așa cum este Victor Babeș din București, să piardă datele pacienților. Este de neconceput faptul că în loc să fie instalat un antivirus care să lupte împotriva atacurilor cibernetice, acum plătim bani hackerilor pentru a recupera aceste date.
 
VEZI ARTICOL
 
Românii din Diaspora contribuie la bugetul României. Noi ce facem pentru ei?
 
Am moderat alături de inițiatorul Radu Mihail, o masă rotundă pe tema “Facilitarea contribuției Diasporei la dezvoltarea economică și socială a țării” organizată de grupul parlamentar USR Senat. Vreau să știu cum putem dezvolta politici publice asumate de stat pentru implicarea diasporelor în dezvoltarea economică a țărilor de proveniență.
 
VEZI ARTICOL
 
 
 
 
Ramona Nicoleta Dinu
Lista amendamentelor depuse la Legea Turismului
 
Turismul este un domeniu economic insuficient reprezentat în politicile publice din România. De-a lungul timpului, cei care ar fi trebuit să ia măsuri în acest domeniu au eşuat sistematic să înţeleagă că afacerile în turism pot genera pe orizontul temporal cel mai scurt, comparativ cu afacerile din alte sectoare de activitate, efecte pozitive în privinţa dezvoltării comunităţilor locale de jos în sus. Pentru aceasta, însă, este nevoie în primul rând de un cadru legal adecvat. Toate aceste aspecte m-au determinat să realizez o analiză foarte atentă asupra proiectului de lege propus de Guvern. În urma analizei efectuate, am formulat 56 de amendamente de natură să calibreze cadrul legal propus la nevoile reale ale sectorului. 
 
VEZI ARTICOL
 
O nouă performanță istorică a guvernului PSD-ALDE!
 
Infrastructura feroviară din România este un pericol constant pentru călători. Din acest motiv, l-am rugat pe ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, să îmi transmită care au fost cele mai importante măsuri întreprinse cu scopul creșterii siguranței și securității traficului feroviar. 
Din răspunsul ministrului Răzvan Cuc aflăm că o foarte mare realizare o constituie reducerea vitezelor maxime de circulație prin introducerea restricțiilor de viteză. Odată înregistrată o asemenea performanță istorică, ministrul Răzvan Cuc e pe deplin îndreptățit să o extindă și către alte zone: 
 
VEZI ARTICOL
 
De ce România nu se poate compara cu Bulgaria!
 
Aproape 9 milioane de turiști străini au vizitat Bulgaria în 2017, de peste 3 ori mai mulți decât cei care au trecut granițele României. 
Țara vecină a dezvoltat o întreagă cultură a ospitalității prin investiții importante, infrastructură ofertantă și servicii de calitate. În schimb, în România, turismul se face la mica înțelegere. Legile există doar pe hârtie iar destinațiile turistice devin victime ale dezinteresului și înțelegerilor obscure.
Așadar, am solicitat ministrului Apelor și Pădurilor să dispună verificarea în regim de urgență a tuturor sectoarelor de plajă de pe litoralul românesc.
 
VEZI ARTICOL
 
 
Nicu Falcoi
Legea privind votul electronic la distanță
 
Am susținut proiectul de lege privind votul electronic la distanță în Comisia pentru administrație publică, comisie care avea de dat un aviz.
Deși reprezentantul Autorității Electorale Permanente s-a opus proiectului, reprezentantul Ministerului Comunicațiilor și Societății Informaționale l-a susținut, apreciind că este unul foarte bun și că ar avea nevoie doar câteva mici ajustări.
În final, Comisia de administrație publică a avizat favorabil proiectul, lucru surprinzător și îmbucurător, ținând cont de faptul că, săptămâna trecută, Comisia pentru comunitățile de români din afara țarii a dat aviz negativ.
 
VEZI ARTICOL
 
Raport Comisia de Oncohematologie pediatrică - criză acută de citostatice
 
Sute de pacienți aflați în situații critice, mulți dintre ei copii, aparținători și medici disperați pentru că nu știu cum să mai facă pentru-a procura medicamentele necesare tratamentului – cam așa se prezintă, descrisă în cuvinte foarte puține, drama celor care suferă de afecțiuni oncologice și sunt nevoiți să se trateze în spitalele din România. Spitale care – admit chiar reprezentanții Comisiei de Oncohematologie pediatrică, printr-un raport întocmit la finalul lunii mai a.c. - , se confruntă cu o criză acută de citostatice.
 
VEZI ARTICOL
 
 
Ghica Cristian
Scurt raport de activitate 
 
Mai este puțin și se încheie această sesiune parlamentară. Așa cum fac de fiecare dată, vreau să vă prezint câteva din lucrurile cele mai importante pe care le-am făcut în ultima vreme în calitate de senator în Senatul Românie
 
VEZI ARTICOL 1
VEZI ARTICOL 2
VEZI ARTICOL 3
 
LEGE - Agresorii sexuali monitorizati de Politie
 
O lege absolut necesară, susținută de toate partidele, a fost astăzi promulgată de președintele Klaus Iohannis. Mă bucur că am fost co-inițiator al acestui proiect și mă bucur mai ales că acest Registrul va fi un instrument pentru a preveni infracțiunile sexuale. Este unul din puținele proiecte care a fost inițiat de parlamentari ai Opoziției și care ajuns lege. Primul dintre acestea a fost o inițiativă legată tot de prevenirea hărțuirii și a fost promulgat anul trecut.

VEZI ARTICOL
 
 
Radu Mihail
Campania #StopCoziLaVot
 
Primele propuneri din campania #StopCoziLaVot au fost trimise la AEP.
Imediat după alegerile din 26 mai, USR a demarat campania "Diaspora preia inițiativa: STOP cozi la vot!". Am decis să nu mai așteptăm doar de la autorități soluții pentru a elimina odată pentru totdeauna aglomerațiile de la secțiile de votare din străinătate. Mergem, alături de colegii de la USR Diaspora, în comunitățile de români din afara țării și stăm de vorbă cu oamenii care au fost direct afectați despre posibile soluții.
 
VEZI ARTICOL
 


Go to top