Săptămâna Senatorilor USR

Wiener Adrian
 
Cât ne costa guvernarea PSD?
 
Cât costă incompetența, clientelismul și impostura?
Și în ce măsurăm costul? În bani, în vieți pierdute, în speranțe năruite?
Voi interpela maine Ministerul Finanțelor Publice despre acest nouă complicitate la jaf.
Judecător american: "La cum s-a prezentat, România ar fi picat examenul de procedură civilă la facultatea de drept"
 
VEZI ARTICOL
 
 
Silvia Dinica
 
18 septembrie plenul Senatului
 
Pe scurt, ce s-a întâmplat azi în plenul Senatului:
 
VEZI VIDEO
 
Florina Presada
 
Depunerea candidaturilor la prezidențiale
 
După această nouă rundă de strâns semnături pentru depunerea candidaturilor la prezidențiale, PSD și alți susținători pe care îi mai are în Parlament ar trebui sa aibă curajul și înțelepciunea să reducă numărul acestora. Am inițiat o propunere legislativă în acest sens în 2017, dar vedeți și voi cum au înțeles senatorii PSD să dezbată pe marginea acestui subiect. Am propus acest lucru și mai recent, în cadrul Comisiei speciale pentru legile electorale, ca amendament la actuala lege. Nu am găsit susținerea necesară, dar măcar de data aceasta au acceptat ca un alegător să poată susține cu semnătura mai mulți candidați.
 
VEZI ARTICOL
 
Remus Mihai Gotiu
 
ACȚIUNI PENTRU SALVAREA PARCULUI NATURAL BUCEGI
 
Nu putem lăsa inconștienții, mafioții și speculatorii imobiliari să-l distrugă!
Împreună cu colegii parlamentari USR din comisiile pentru Mediu din Senat și Camera Deputaților, Allen Coliban și Cornel Zainea, și cu Dumitru Lupescu (deputat USR de Dâmbovița) am început acțiunile pentru stoparea construcțiilor abuzive care riscă să distrugă Parcul Natural Bucegi.
În aceste zile, am interpelat oficial Ministerul Mediului, Agenția Națională de Arii Naturale Protejate și Romsilva, cu privire la legalitatea construcțiilor autorizate în zona Piatra Arsă din Parcul Natural (PN) Bucegi.
 
VEZI ARTICOL
 
Dan Lungu
 
Ministerul Culturii evacuat din Muzeul Peles
 
Ministerul Culturii și Identității Naționale a primit o notificare din partea unui reprezentant al Casei Regale prin intermediul căreia a fost anunțat că în urmă cu mai bine de un an, pe data de 31 martie 2018, contractul de închiriere al Castelelor Peleș și Pelișor, împreună cu Căsuța Poartă, din apropierea sa, a expirat. Ultimul termen de evacuare al castelului a fost prelungit, ultima dată, conform contractului semnat de către Ministrul Culturii și Identității Naționale, Valer-Daniel Breaz, până la data de 31 iulie 2019, iar Căsuța Poartă, parte din ansamblu, a fost deja predată Casei Regale.
 
VEZI ARTICOL
 
George Marussi
A început o perioadă de activitate intensă în Parlament, cu multe legi importante împinse la urgență și fără timpul necesar alocat dezbaterii pe care ele o impun. Singura explicație posibilă este pregătirea unei vacanțe pentru campania electorală ce se apropie.
 
VEZI ARTICOL
 
Vlad Alexandrescu
 
Ministrul Anti-Culturii cere instituțiilor publice de cultură să renunțe treptat la subvenția primită de la stat
 
Astăzi vă invit să citiți o circulară recentă a ministrului Anti-Culturii, care cere instituțiilor din subordine să "facă economii", să se finanțeze "din venituri proprii" și să raporteze ministrului "săptămânal, în fiecare zi de luni" cum îndeplinesc planul de tăieri bugetare.
 
VEZI ARTICOL
 
Despre plagiatori și prostia românească în acțiune
 
Din 2012 încoace se dă o bătălie pentru salvarea plagiatorilor de doctorate. De când Victor Ponta, Gabriel Oprea și alți politicieni de rang înalt au fost descoperiți, politicieni din toate partidele și profesori din toate universitățile s-au unit într-o mare coaliție de salvare a cunoscuților, studenților și prietenilor lor: plagiatorii.
S-au înființat și desființat comisii, s-a mințit și s-au inventat diverse minunății precum returnarea titlului de doctor atunci când ești prins.
 
VEZI ARTICOL
 
 
Am încercat azi să îmbunătățesc Legea Copilului
 
Am toată experiența discuțiilor cu copiii și angajaților din DGASPC, așadar știu destul de bine de ce schimbări legislative este nevoie.
Din vreo 12 amendamente propuse, au trecut numai două în Comisia de raport, iar încă vreo două modificate.
Una din schimbările viitoare este că după ieșirea din sistem, tânărul poate semna și accepta monitorizarea situației sale de către autorități.
 
VEZI ARTICOL
 
 
 
 
 
 
 
Dinu Ramona Nicoleta
 
In plenul Senatului ar fi trebuit să fie votată Legea Turismului
 
Spun „ar fi trebuit” pentru că acest lucru nu a fost posibil, din cauză că președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, s-a certat mai bine de o oră și jumătate cu senatorii PSD, pe subiectul constituirii grupului parlamentar „Democrația”.
ALDE și PSD își poartă mai departe războaiele mărunte, în goana după putere, uitând că aceasta nu trebuie să fie un scop în sine, ci un mijloc pentru a putea dezvolta un domeniu, un sistem, o țară.
Legea Turismului este așteptată de peste 10 ani de către cei care activează în acest domeniu.
 
VEZI ARTICOL
 
 
Ghica Cristian
 
Copiii fără CNP vor avea acces la servicii medicale gratuite.
 
O veste EXCEPȚIONALĂ din Parlament! Copiii fără CNP vor avea acces la servicii medicale gratuite. Legea inițiată de Oana Bizgan​ a fost adoptată. Este o lege pe care am co-initiat-o, o lege votată de toate partidele și un pas important înainte pe calea normalității.
 
VEZI ARTICOL
 
Radu Mihail
 
USR continuă să lupte pentru ca milioane de români să poată vota în Diaspora
Astăzi am avut o întâlnire de lucru cu reprezentanții MAE, AEP și STS, organizată în cadrul Comisiei pentru comunitățile de români din afara țării din Senatul României, care a durat mai bine de două ore.
M-am bucurat să văd că, deși unele propuneri cu care am venit în comisia specială au fost respinse atunci de majoritatea membrilor, acum se regăsesc în Ordonanța de Urgență dată de Guvernul României săptămâna trecută.
 
VEZI ARTICOL
 
VEZI VIDEO
George Edward Dirca
 
Impozitarea pensiilor speciale pentru PSD
 
Am vazut astazi si ce inseamna impozitarea pensiilor speciale pentru PSD, pur si simplu, o noua forma de protejare a propriilor privilegii.
Cand Orlando Teodorovici a furat proiectul USR pentru impozitarea pensiilor speciale a avut grija si sa faca modificările necesare astfel incat "pensiile" parlamentarilor si alesilor locali sa nu fie afectate.
In timp ce noi a propus, ca prim pas spre desfiintare, sa impozitam toate pensiile speciale mai mari de 4000 de lei, tocmai pentru a-i putea impozita si pe parlamentari si alesii locali, PSD a ridicat plafonul la 7000 de lei, securizand astfel pensiile politicienilor.
 
VEZI ARTICOL
VEZI VIDEO INTERVENTIE 1
VEZI VIDEO INTERVENTIE 2
VEZI VIDEO INTERVENTIE 3
VEZI VIDEO INTERVENTIE 4


Go to top