USR își exprimă îngrijorarea față de încercările PSD de a vicia derularea corectă a alegerilor prezidențiale din noiembrie

USR își exprimă îngrijorarea față de decizia așa-zisei  Comisiei speciale de investigare a eventualelor nereguli și fraude la alegerile europarlamentare din 26 mai, comisie condusă de deputata PSD, Olguța Vasilescu.
Comisia a decis sigilarea tuturor tabletelor folosite la scrutinul din primăvară pentru înregistrarea votanților și împiedicarea votului multiplu, și care ar trebui să fie utilizate și la cel prezidențial, din toamnă. Prin această dispoziție arbitrară, PSD împiedică organizarea corespunzătoare a alegerilor prezidențiale, lăsând foarte puțin timp instituțiilor implicate să se pregătească pentru scrutin.
De asemenea, USR urmărește cu îngrijorare cursul dezbaterilor din comisie, unde reprezentanții PSD încearcă din răsputeri să acrediteze ideea unei ”fraude electorale” fără a avea nicio bază reală.
Senatorul USR Nicu Fălcoi, prezent la dezbaterile de azi spune: ”Două personaje reprezentative pentru PSD, adică PRM-ista Olguța Vasilescu și Viorel Salan, au încercat cu disperare să găsească cea mai mică breșă în declarațiile tranșante, atât ale reprezentanților Institutului Național de Statistică (INS), cât și ale celor ai Serviciului de Telecomunicații Speciale (STS), care au spus cât se poate de clar, de la început, că nu există absolut niciun indiciu care să ducă la concluzia că alegerile ar fi fost fraudate. A fost imposibil să înțeleagă până și faptul că Sistemul Informatic de Monitorizare a Prezenței la Vot (SIMPV) nu este un soft în sine, ci un sistem care are mai multe componente, inclusiv niște soft-uri, și că INS lucrează exclusiv cu Sistemul Informatic de Centralizare a Proceselor Verbale (SICPV), unul dintre softurile din SIMPV”.
USR nu poate avea încredre în afirmațiile președintei comisiei, deputata PSD Olguța Vasilescu, că desigilarea tabletelor urmează să fie supusă votului comisiei, în ședința de săptămâna viitoare și că procesul electoral pentru alegerea președintelui României nu va fi pus în pericol.
 


Go to top