Senatorul USR Florina Presadă solicită Ministrului Justiției să avizeze negativ OUG pe Codul Administrativ

Senatorul USR Florina Presadă a transmis ieri doamnei Ana Birchall, Ministrul Justiției, solicitarea oficială să avizeze negativ proiectul de OUG pentru adoptarea Codului Administrativ.
Codul Administrativ conține o serie de prevederi controversate, precum introducerea pensiilor speciale pentru aleșii locali, aprobarea proiectelor care vizează administrarea patrimoniului cu majoritate absolută (jumătate plus 1 din numărul consilierilor în funcție), față de două treimi cât era până acum, mutarea răspunderii pentru actele administrative ilegale de la primari către funcționarii publici.
”Cererea mea este aceea ca doamna Ministru să țină cont de pozițiile critice și pertinente exprimate în spațiul public, în speranța că nu va gira un exces de putere din partea Guvernului României, care, în conformitate cu limitele constituționale stabilite în art. 115 alin. (4) și (6) din Constituție, nu poate realiza un demers de codificare prin intermediul delegării legislative. Orice formă de codificare a dreptului administrativ trebuie să fie opera exclusivă a Parlamentului României, ca unică autoritate legiuitoare a țării, astfel încât conținutul normativ al actului de legiferare să fie rezultatul dezbaterilor parlamentare, în mod transparent și democratic” spune Senatorul USR Florina Presadă.
Florina Presadă și-a exprimat public, în repetate rânduri,  îngrijorarea cu privire la efectele dezastruoase pe care le poate avea acest proiect dacă devine lege.
 


Go to top