Săptămâna Senatorilor USR 27 -31 mai 2019

Vlad Alexandrescu
Apelul magistratilor romani catre Parlament si Guvern.
 
Sprijin pe deplin apelul de azi al magistraților către clasa politică în sensul modificării imediate a legilor justiției, în acord cu avizele Comisiei de la Veneția și Consiliilor Consultative ale Judecătorilor și Procurorilor Europeni și cu rapoartele Comisiei Europene și GRECO.
Vezi articol
 
Lansarea de carte "Copiii lui Irod. Raport moral asupra copiilor lăsați în grija statului"
 
Timp de 1 an am vizitat și vorbit cu copiii lăsați în grija statului și cazați în centre de plasament. Am vorbit cu angajați ai DGASPC, cu membri ai asociațiilor și ONG-urilor și cu experți din diverse domenii. Am contactat și un număr de tineri care au crescut în sistemul de protecție, iar acum sunt adulți, pentru a-mi povesti viața lor din sistem și ajutorul pe care (nu) l-au primit la plecare.
Vezi articol
 
Allen Colliban
PSD-ALDE au făcut scut în jurul lui Călin Popescu-Tăriceanu
Comisia Juridică a Senatului a dat votul ce trimite în plen decizia privind efectuarea urmăririi penale împotriva acestuia. De asemenea am început demersurile de revocare din funcția de Președinte al Senatului a domnului Tăriceanu. Este inacceptabil ca al doilea om din stat să rămâna în funcție cât timp asupra lui planează suspiciuni de corupție. Este un gest normal, întărit de votul de duminică al românilor, care a arătat că nu mai vrem să fim conduși de politicieni cu probleme penale.
Vezi articol
George Edward Dircă
Rezultatul Referendumului pentru justiție trebuie să se regăsească în Constituția României
 
În mod firesc, după ce 6,5 milioane de români au decis în urma Referendumului propus de Președinte, trebuie să se deschidă următoarea etapă din acest demers democratic și constituțional și anume procedura de revizuire a Constituției României.
Președintele României a convocat partidele politice pentru consultările necesare acestei noi etape pentru care e nevoie de două treimi dintre parlamentari pentru a iniția procedura de revizuire.
 
Vezi articol
 
 
Gotiu Mihai Remus
MAREA VICTORIE. Mesaj din Senatul României
”Mă număr într-o minoritate a celor pentru care, prezența masivă, duminică, la alegeri, nu a fost o surpriză, ci un rezultat firesc pentru tot ceea ce s-a întâmplat în România în ultimii ani.
În aceste zile, presa și analiștii sunt concentrați pe politicieni, pe număratul voturilor, pe trimiterea la pușcărie a șefului unui partid și președinte al Camerei Deputaților, iar politicienii privesc doar în propria ogradă. Astfel, se ratează (nu e pentru prima dată) esența: faptul că România are o societate civilă și o implicare cetățenească absolut formidabile. 
Vezi articol
 
ANCHETĂ PENTRU ABUZUL DE LA UMF CLUJ.
Săptămâna aceasta, am solicitat ministrului Educației, Ecaterina Andronescu, inițierea unei anchete a Corpului de Control, cu privire la scandalul de la Cluj, din timpul campaniei electorale, când studenților de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) le-a fost interzis accesul la cursuri și alte activități educaționale, pentru a nu ”deranja” evenimentul organizat ”în cinstea” Vioricăi Dăncilă și a altor miniștri și parlamentari PSD.
Vezi articol
 
George Marussi
Programul USR – Agricultura
 
A devenit o practică comună ca PSD să își asume meritele pentru banii acordați fermierilor de către UE.  Subvențiile sunt un drept câștigat de fermierii români, odată cu intrarea României în Uniunea Europeană și aplicarea Politicii Agricole Comune, sunt bani pe care orice guvern din UE are obligația să îi dea. Fermierii români sunt fermieri europeni, ei primesc subvenții în temeiul Politicii Agricole Comune (prin FEADR și FEGA), iar din bugetul național, doar în temeiul angajamentelor noastre de cofinanțare față de UE. Cofinanțarea pentru PAC și ajutoarele de stat sunt bani din bugetul național și sunt banii cetățenilor care provin din taxele și impozitele plătite de ei, nu sunt banii PSD-ului.
Vezi articol
 
Ramona Nicoleta Dinu
Legea Turismului la Parlament
 
A fost inregistrata mult asteptata Lege a Turismului la Parlament si, in curand, va intra in dezbaterea comisiilor de specialitate. Va invit sa exprimati aici puncte de vedere despre textul legii. Vom sistematiza toate punctele de vedere primite si vom fi vocea voastra in Parlament.
Vezi articol
  Proiectului de lege privind votul electronic la distanță.
 
După cum am anunțat deja încă de duminică, începând chiar de astăzi voi începe negocierile cu toți parlamentarii, indiferent de culoarea lor politică, pentru-a ajunge la un acord în vederea susținerii adoptării proiectului de lege privind votul electronic la distanță.
Acest proiect de lege, a cărui elaborare am coordonat-o și la care am lucrat alături de colegii mei din departamentul de reformă electorală din USR și de o echipă de specialiști, e depus deja la Parlament de mai bine de două luni.
Vezi articol
 
Cristian Ghica
Ziua Maritima Europeana
Astăzi vorbim despre provocări și oportunități în zona bazinului Mării Negre și în bazinul dunărean. Am onoarea de a fi gazda unui eveniment dedicat Zilei Maritime Europene. Participă oficiali europeni, reprezentanți ai instituțiilor de resort și reprezentanți ai asociațiilor de profil.
Vezi articol
 
 
Presada Florina
 
OUG privind Codul Administrativ
 
Proiectul de OUG privind Codul Administrativ apărut în spațiul public confirmă temerile exprimate anterior! Înainte de toate, nu poți adopta prin OUG un Cod - de orice fel ar fi el. Nu se poate. Astfel, proiectul de Cod Administrativ, de peste 300 de pagini, nu ar trebui să treacă de Ministerul Justiției. În plus, nu există o situație extraordinară a cărei reglementare nu mai poate fi amânată - mai ales să reglementezi în caz de urgenţă printr-un cod.
 
Vezi articol
 
 
 
 


Go to top