USR suține desființarea pensiilor speciale, supraimpozitarea lor până atunci fiind o măsură reparatorie minimală

Senatorii USR au votat azi în favoarea impozitării pensiilor speciale, considerând că măsura este o minimă reparație financiară la o mare nedreptate morală. USR susține desființarea pensiilor speciale, fiind una dintrele primele măsuri pe care un guvern USR le va lua. USR a depus trei inițiative parlamentare menite să reglementeze sistemul de pensii astfel încât el să țină seama strict de contributivitate, neîmpărțind pensionarii în ”speciali” și ”pensionari de rând”.
”USR se pronunță fără echivoc pentru desființarea pensiilor speciale și a oricăror beneficii absurde ale ștampilori de hârtii din primării, consilii județene sau din Parlament sau a unui grup de angajați din structuri de forță ale statului. Până când vom reuși desființarea acestui sistem imoral de cumpărare a loialității primarilor, a președinților de consilii județene, a parlamentarilor sau a unor categorii de salariați din structurile de forță ale statului, impozitarea suplimentară este o minimă măsură financiară reparatorie. Nu pot, însă, să nu remarc ipocrizia PSD-ului care, pe de o parte, introduce pensii speciale pentru nomenklatura de partid și, pe de alta, impozitează, simbolic, niște venituri pentru care beneficiarii nu au contribuit cu nimic” spune senatorul USR Adrian Wiener, liderul grupului USR din Senat.
Majoritatea PSD din Senat a respins propunerea Senatorului USR George Dircă de a se aduce amendamente în plen, respectiv coborârea plafonului de impozitare de la 7.000 lei la 4.000 lei.
Propunerea legislativă promovată de guvern prevede taxarea pensiilor speciale cuprinse între 7.000 și 10.000 de lei cu 30%, iar ceea ce depășește 10.000 de lei - cu 50%.
 


Go to top