Senatoarele USR Florina Presadă și Ramona Dinu au depus amendamente la Proiectul de Lege privind unele măsuri fiscal-bugetare pentru care Guvernul își asumă răspunderea

Senatoarea USR Florina Presadă a depus amendamente la Proiectul de Lege privind unele măsuri fiscal-bugetare pentru care Guvernul își asumă răspunderea în Parlament. 
Amendamentele prevăd:
  • revenirea la alegerea primarilor în două tururi,
  • eliminarea pensiilor speciale pentru primari astfel încât ele să nu fie acordate cu începere de la 1 ianuarie 2020,
  • desființarea Institutului Revoluției Române din Decembrie 1989, patrimoniul, obligațiile și contractele în derulare ale IRRD urmând să fie preluate de Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului și Memoria Exilului Românesc.
Florina Presadă: ” Amendamentele pe care le propun urmăresc să facă dreptate! Asta trebuie să facem în aceste zile, când comemorăm 30 de ani de când s-a strigat Libertate! Avem obligația de a face tot ce ne stă în putință pentru ca România să devină o democrație veritabilă.”
 
Senatoarea Ramona Dinu a depus un amendament prin care interdicția aplicată bugetarilor de a cumula pensia de stat cu salariul de stat să nu se aplice cadrelor didactice și personalului din sistemul sanitar.
Ramona Dinu: ”Este imoral ca o persoană care se pensionează ”special” la 45 de ani să revină, a doua zi, la același angajator pe același post.  Pe de altă parte, din datele transmise Ministerului Finanțelor Publice reiese că 13.474 posturi ocupate cu personal care cumulează pensia cu salariul . Din totalul acestora, 3.944 sunt în învățământul preuniversitar, 996 în învățământul universitar și 1.282 în unitățile sanitare, adică 44,5% din total. Deficitul de personal în aceste domenii este absolut de notorietate iar statisticile întocmite în acest sens vin să susțină în mod obiectiv această realitate.”
Proiectul de Lege privind unele măsuri fiscal-bugetare, care modifică OUG 114, urmează să fie prezentat luni în Parlament, pentru angajarea răspunderii, de premierul Ludovic Orban, alături de legea bugetului pe anul 2020 și legea bugetului asigurărilor sociale de stat.
 


Go to top